Zdeny60 posted by:
Ten je v klidu, ale musí to být baž po r. 2009, kdy byla odstraněna konstrukční vada v uložení klikovky - na to dojelo nemálo subaru dýzlů. Oprava kolem 20tCZK. A za druhé, člověk za volantem nesmí být sedlák, protože opravdu jde po pár tkm odpravir spojku. Veze po r. 2010 jsou už (snad) taky v pořádku.
Já jen napíšu sám za sebe, že jsem 14 let jezdil jen s naftou (Pežoty a několi Škodovek) a už bych dnes ojetou naftu nechtěl ani za nic. Doby kvalitnách aut jsou prostě (jako u high-end technik...
Rovnez bych zvazil, zda se pri najezdu ca 26tis km rocne vyplati diesel. Nehlede na to, ze pokud pan zije v Nemecku, bude diky nafte samozrejme platit daleko vyssi dan nez u benzinu. Problem je vsak v tom, ze dnes uz si ani z benzinovych aut nemate pomalu co vybrat. Ja sam skonci u naftove A7, viz recenze zde na TipCars. Mimochodem: maximalni spokojenost, hlavne u pumpy.
Za sebe tedy poradim: bud zustante verny znacce, Audi nedela tak spatna auta, jak se zde vsude doctete, a to ze vas vsude obkopuji tlacitka a pripadate si jak v letadle, na to si zvyknete. Ale u Audi si za "naskok diky technice" nechaji zaplatit, s tim musite pocitat, v devadesatych letech to bylo jine, tehdy hrala Audi treti housle. Nova A6 je vyborna, ne ze ne. A pokud se k ni budete chovat normalne, najedete s ni rovnez pul milionu. Ale nekupoval bych ojetou, maximalne nejakou se zarukou, od dealera. A dalsi moznosti je zde zminovane Subaru. Na nadchazejici zimu jsem jako "druhaka" opet poridil Subaru, tentokrat 2,5XT Forestera, proste srdcova zalezitost, manzelka ekoteroristka s nim doted odmita jezdit. Mohu jen doporucit, zatim zadne Subaru mne nenechalo v problemu a je to vuz a znacka, ktera vas opravdu chytne za srdce. Je pravda, ze u pumpy to neni na zadne radostne skakani do vzduchu, ale nemusite kupovat hned neco oturbeneho nebo trilitroveho outbacka, na normalni provoz postaci i slabsi dvoulitry. Ale jak pise pan vyse: mozna mame opravdu posledni moznost se jeste povozit, protoze ja nevim jak vy, az bude benzin/nafta nad 2Eura za litr, dam vsechna sva vozidla pod plachtu do stodoly a pujdu si koupit nejake to elektrokolo, slysel jsem, ze se na tom tolik nespotite pri jizde do prace...