typek posted by:
Miluju tyhle PR bláboly. Motor 1.2 TSI má průměrnou spotřebu 5 l na 100 km .... to je informace jak ze šachty Bezruč z 50-tých let - směna úderníka soudruha Babiše narubala za směnu 5 tun uhlí čímž překročila plán o 160 %... krásné, jen u škodovky chybí pionýři předávající rudé karafiáty... vlastně ani ne, stačí nahlédnout do domova tohohle úžasného článku, tam se nadšením neplýtvá. Článek navíc psal totální kretén a debil, který ani neví že motor 1.0 MPi benzín 37 kW který se dával do Fabie v...
Tak je pravda, že se na hodnoty papírové spotřeby až tak nekoukám, ale spíše mám tendenci koukat na výkon a hmotnost auta a podle toho usuzovat velikost spotřeby. Ovšem někdo se na malá čísla asi chytí. Bohužel s turbobenzíny je to s dosažením nízké spotřeby výrazně horší než s turbonaftou, tam už člověk musel být hodně surový, aby se mu povedl dvojnásobek normálu. U turbobenzínu to jde s prstem v nose - málo kdo z BFU tohle ví.
Článek je otřesný a popravdě jsem čekal technické informace o motoru, které bych si rád přečetl, i když Škodovky mě nechávají absolutně chladným a z vyprávění, co umí vymyslet za argumenty autorizovaný servis to tak dlouho zůstane. Pokud bych měl hodnotit motory, tak 1.2TSi je skutečně jiná liga než tříválcové HTP nebo TDi. Konkrétně to TDi byl hrozný akustický zážitek. Po dvou hodinách jízdy mě z něj bolela hlava. Jakoby tam chyběl druhý hlas.....ještě jednou ten stejný motor, ale olejovou vanu a klikovku by mohly mít stejnou
Parametrově (jízdně) bych k němu zase moc výtek nesměřoval. Konkrétní exemplář najezdil 200 tkm bez větších poruch se spotřebou do 5-ti litrů (ono to bylo holátko bez klimy), takže nakonec úlohu levného pracanta splnil. Ovšem ten kluk s ním nejezdil rád, ani když ho měl zadarmo.
Bohužel mě bolela hlava i z OII 1.9 TDi při ceste Brno - Norimberk - Brno ve dvou dnech. A nepomohla k zlepšení stavu ani informace, že jsem to jel za 5,3. Ulevila mi až návštěva termálních lázní druhý den se svým soukromým vozem za důstojných 8,5 odopvídajících velikosti auta a mému sociálnímu postavení.