Saturday 17.10.2009 08:03,
Nedá mi to nereagovat!
Už se rozjíždí diskuze úplně jiným směrem, než by se k článku s daným tematem očekávalo.
Za to, co teď napíšu, může pan kolega Thor.
Předně, tato výstava má poněkud jinou cílovou skupinu návštěvníků, než těch, kteří se podělají nad Nissanem GTR. Nedá se tedy čekat, že by právě tento vůz, byť mu nikdo ani já, jeho kvality neupírá. Jenže, věc má háček někde jinde.
I kdyby Škoda Auto vyrobila vůz, který NAPŔÍKLAD (/aby to někdo nevzal doslova) předčí třeba italské supersporty v ceně >5milionu CZK, abych tedy značku s koněm ve znaku nejmenoval na plnou hubu, bude to vždy špatně.Protože to přeci vyrobila nějaká mrzká Škodvka a nějaké EmBéčko přeci nemůže být dobré.
Je to tak, jak to cítím. Češi sjou prostě národf vlezprdelistů a přístup k jejich domovské značce vozů to tady jasně prokazuje. Stačí si přečíst pár for a ve vztahu ke Sˇkodovkám je tam nemálo výrazů , které ani nechci jmenovat, samosebou že v nehatiovním slova smyslu. Kdyby to samé auto, co je například ŠKoda Superb Combi vyrobila sesterská spoelčnost se 4 kruhy, jó, pane, to by byl hlahol.
Já, jako každý jiný, mám na svět svůj pohled. Ale někdy by nikomu a každému z nás neuškodilo podívat se na věc z více úhlů pohledu. Konkretně tento nový Superb.
Auto je zaměřeno ny střední vyšší vrstvu lidí, cena to říká jasně. A patří do střední, možná ještě vyšší třídy. A v ní, bohužel, srovnatelná konkurence, ožaduje za své výrobky částky o nemálo vyšší. Já tedy hodnotím Superb COmbi jako super auto svým vzhledem, výbavou a technikuo a navíc veeeelmi konkurenční cenou vzhledem k jeho začlenění do daného segmentu. Stačí porovnat. Ti, co hledají obrovské kombi, kde přepraví rodinu a 2 malamuty a k tomu kočár, ho teď mají a za dobrou cenu. Pojem dobrá cena je relativní, protože ani to nejlevnější auto '(myslím že to je nějaká Daciaú není levné. Ale to je náš problém. Až se auta za tyto ceny přestanou kupovat ceny půjdou dolů. To je starý zákon. Jenže dokud na ně stojím efronty (=objednávají se na 2-3 měsíce dopředu), tk se cena nezmění.
Čili, abych to uzavřel. Kdybych měl nyní zbytečným 600-800 tisíc a potřeboval velké auto pro rodinu, právě tennto Superb Combi bude stát jasně na prvním místě. Jednak proto, že bysplňoval to, co od něj očekávám, jednak jsem měl řadu Škodovek od 120 po Superba I a proto tedy můžu zodpověně prohlásdit, že Sˇkoda dělala a dělá a dopuifám, že i bude dělat nadálůe, poctivé vozy s dobrou kvalitou a spolehlivostí pro normální lidi. Ti jiní, pro mnohé z nás nenromální = ne masové, nechť si koupí GTR či koně ve znaku.
Takže pane Thore, to je reakce na vás poněkud ironický a flamerádobyrozjížděcí příspěvek.
Překlepy neřeště, jsem si jich vědom.
respond