Riccardo posted by:
Seděl jste v tom vůbec, nebo je to jenom kvůli tomu článku ?
Tak máme Superby kombi u nás ve firmě jako služebáky už čtyři měsíce. Dva liftbacky a dva kombajze. Můžu tedy srovnávat, a to dokonce i podle pohonu. Jeden kombajz je 4x4.
Vzhled: Liftback je zezadu extrémně hnusný. Vypadá vážně strašně a nikomu se u nás nelíbí. Kombík je jiná liga. Fakt se povedl a je radost se na něj z okna u parkoviště koukat. Vypadá fakt pekelně velký, ale překvapivě není. Tyhle škodárny máme po dvou audinách a třech volkswagenech (ceny za servis se šplhaly do výšin, za který jsme si měsíčně mohli koupit nový auto). Kam se vešel pašík kombi, tam se vejde superb v pohodě.
Jízda: Auto je překvapivě tvrdý. Jezdíme s nima do Franfurtu, Freiburgu i Düsseldorfu a na dlouhých tratích to jde. Jen roti Audi a VW jsou tvrdší na hrbolech. V zatáčkách na kopcích ale je cejtit, že mejí v zatáčce jakoby větší říz. Kam se na ně stará A6 hrabe s kroužením. Hlavně mě nadchlo 4x4, teda ten haldex. Jezdil jsem s haldexem ve staré oktávce a raději jsem pak vystoupil a dal řízení jinému, protože jsme se nechtěl pořád prát s řízením, který si dělalo co chtělo. Teď je to fantazie. Vůbec není poznat, že auto jede na všechna kola. V posledním sněhu jsme se svezli ještě po krušnejch horách a sedělo jako cyp. Tedy v rámci možností. Když se to přežene, tak auto je těžký a reakce pomalý. takže jak řikal náš profesor na vejšce - můžeš se třeba postavit na hlavu, ale fyziku neošidíš.
Prostor: Sedna je super. Bál jsem e, že při mojí vejšce (mám 190 cm) budu vzadu mlátit hlavou do stropu. Ale pohoda. V kombíku je to dvojnásob super(b
. Do délky nemá vůbec smysl co říkat. ic většího a pohodlnějšího jsem zatím neřídil, ani jsem v tom nejel. Na šířku je to ale fakt slabý. Jestli jste tu nadávali na Roomstera, že je to pro dva a mezi ně tak akorát notebook, podobný je to v superbu. Jeli jsme v pěti třikrát v týdnu Praha-Bratislava v Superbu (kombi), Superbu (lift) a Mondeu (kombi) jednoho partnera. Vyzkoušel jsem všechno. Řídil jsem lft, seděl vpředu v mondeu, vpředu v kombi a hlavně třikrát seděl vzadu v superbu a mondeu. Těch sedum cenťáků je neskutečně cejtit. Zatímco ze Superba jsme vycházeli jak spráskaný, protože jsme se neustále šťouchali loktama a a prdelema a ten vprostřed musel skoro celou cestu sedět předkloněnej. Ford v pohodě. Naprosto svěží, jak čerstvě vypraný fusekle.