Hanzik10 posted by:
Dobrý den, zvažuji koupi rodinného combi. Chtěl jsem koupit benzín kvůli mému ročnímu nájezdu, ale nesehna jsem nakonec za požadovanou cenu výbavu kterou chci i potřebuji. Proto ať chci nebo ne mne tato situace nutí koupit diesla. Největší problém je v tom, že denně jezdím dopráce která je vzdálena jen 2.7 km. Z práce ještě jezdím cca 3 km na oběd a 3 km nazpět do práce apo práci zase 2,7 km domů. S autem chci jet každý měsíc na delší výlet min 50 km. Plus jednou za rok dovolená Chorvatsko, Itálie atd... Na auto mám okolo 200 000 cash zbytek bych financoval formou úvěru, maximální cena auta ale do 320 000. Za tuto cenu jsou v nabídce opravdu dobré combíky s naftou ale v benzínu výběr není, pokud chci automatickou klimu, navigaci, tempomat, atd... Prosím o radu které z uvedených vozidel je pro takové ježdění nejvhodnější, nebo motor jestli 1.6 nebo 2.0. Popravdě být taková výbava v benzínu jdu do toho, ale nikde jsem neviděl. Díky za rady.
Tak auto klima s navigací je nutná pro ty denní potrhy nebo natěch 50 km měsíčně nebo na jednu dovo za rok?
Navi se dá pořídit do smartphonu, jsou výrobci, co ji mají v tom mobilu zdrama. Autoklima nemá na cesty do práce a na oběd smysl, na tyto cesty bych třeba já klimu ani nezpínal. Na měsíční výlety má smysl od května do září (5 výletů) a pak na cestu k moři.
Takže tu máme požadavek na naftové auto za 320 tisíc pro názezd <7000 km/rok....
Kdybych se rozhodl obětovat takové peníze, tak bych volil Volvo V70 s 2,5T. Možná nebude mít origo navi, kterou tady pro tyto účely považuji za naprosto nesmyslnou, ale všechno ostatní ano.
Já bych to řešil ještě jinak: Koupil bych ojetinu maximálně za tu hotovost a žádný peníze bych si nepůjčoval, tím méně na ojeté auto.