anonym posted by:
Tato diskuze je velice zajímavá, přihodím něco do pranice... je mi 33 let a od 17 dělám autemechanika... mám svůj servis. Motor 1.8 T v Octavii je opravdu zdařený. A je to asi nejlepší český vůz co jsem kdy měl v servisu. Poměr výkonu ku spotřebě je super. Když chcete závodit 1.8T Vás nezklame, naopak když máte chuť jet pouze svižně a lehce 1.8 T Vás překvapí svoji spotřebou. Nebudu zde uvádět žádné údaje o spotřebě, protože byste je hned vyvraceli, ale spotřeba 6.2 litru na 100 km je reálná.......
Tak tohle jsem nepochopil - jako majitel, ktery si vuz koupil pred 4 roky novy, ma naletano 101 tis km a cas vymeny dozral. Proc pises, ze spotreba 6,2 l je realna a pak ty :nasledujici uvahy o 5000 km"? Bud to auto preci jezdi v prumeru za 6,2 na libovolny pocet km nebo nejezdi - a tim tedy nemyslim prumer z kopce, kdy vynuluju PP....to pak jezdi pri sjezdu ze Zernezu az na Martinu - sjezd ze Svycarskych do Rakouskych Alp - prumer 2,7l - nicmene to je hodnota uplne na nic...ta jen rika, ze jsem jel pod rychlosti, neslapal na plyn a toto PP ukaze....s realnou spotrebou to nema nic spolecneho....a ta tady asi pisatele potazmo, potencialni zajeme o porizeni zajima....tech 6,2 je nerealny - tedy pokud mozna bydlis mimo velke mesto, do prace jezdis 30 km a moc to nehonis...pri beznem jezdeni je daleko realnejsi 8 jak tu nekdo pise.....btw 6,2 dlouhodobe jsem nemel ani s 1.6 75 kw a to byl strizlik proti 1.8 T co se spotreby tyce - neni problem s nim prejet Benelux za 5,5 l dle PP - kdo tam byl tusi - na dalnici se muze 100-110 a moc ji tam neni.....1.6 75 kw zrala 6,7 - 7,2.....