anonym posted by:
Nejsem dárcem orgánů a ta 1.9 Tdi jede na plno stejně jako 1.8 T při sportovní jízdě. Sportovní jízda = rychle, ale bezpečně. Bych tě chtěl vidět jak bys jezdil s 1.8 T pořád na plnej plyn a za 16 litrů.... to bys byl hodně rychle po smrti... tak nemachruj.... nemáš křídla.
Hm...to by me zajimalo, co kolega chtel rici slovy "jede na plno stejne"...asi jakoze se toci kola a krouti volantem.....jsou to naprosto nepomeritelna auta - kdo napise takovy blabol, tak bud v jednom z tech aut nejel, nebo ma "zatmeni"....jsem v pozici, ze vybiram nastupce za 1.8 T 20V a presednuti do 0 II 1.9 77 kw me "uchvatilo" na cca minutu- do nastartovani.....spise je pocitove vykonem podobny 2.0 TDI 103 nebo 105 kw nebo kolik jich to vlastne ve schade ma....bavime se o vykonu, ne o projevu a prihlizime k tomu, ze to je TDi...asi tak...podle me je zaver jasny - mas rad rychlou jizdu a mas na to, kup si benzin, nemas li kup naftu a prezij hluk a saze efekt....
Jeste ke spotrebe - neni problem jezdit okolo 7,5 - v lete na rovine okolo 7 dlouhodobe - ja mam 8,2 za poslednich cca 4000km, 4 roky, 101 tis, spotreba v rozpeti 7,5-8,9 dle PP. Ve meste je jedno, jak se na plyn slape - vzdy spotreba okolo 11-12l - jedno zda leto nebo zima, zda kratsi do 5 km, nebo delsi do 15 km vzdalenost...., sveze-li se clovek pekne na deutschebahn - spotreba atakuje 10l...za vice sem snad nikdy nejel - nepocitam mesto samozrejme....osobne vuz jednoznacne doporucuji...
JInak, vykriky spotreba 5,1 -6,5 nejsou mimo realitu - ale je to v lete - profil terenu lehce z kopce, rychlost nesmi jit pres 100 km/h - Dobris - Praha - prumer cca 64 km/h, spotreba 5,1 - nicmene nebyl jsem ve sve kuzi, je to klobouk, a kdo chce takto jezdit, tak at si 1.8 T radeji nekupuje - obyc 1.6 MPI mu udela lepsi sluzbu - dlouhodobe spotreba 6,7 - 7,2 pri podobnem zatizeni jako 1.8 T (7,5-8,9).....