citation:
reakce na: Radimák, 28.03.2021 18:15 (Rozhodl jsem se pro koupi nově ...)
Ahoj, za mě bych Ti doporučil spíše VW Golf VII Variant 1.4 TSI bez ACT EA211:
+ daleko lepší interiér a hlavně sedadla, než má O3
+ nemá problémy s "boucháním" od zadní nápravy
+ lépe odhlučený
+ 1.4 TSI EA211 nemá filtr pevných částic a zatím se ukazuje být nejspolehlivějším menším turbomotorem vůbec
+ za mě Golf VII v dizajnu stárne daleko pomaleji než O3 tak ani po pěti letech nebudeš "brouzdat na internetu a hledat za co to vyměnit"
+ většina Škoda servisů ma akreditaci na VW
Ohledně 1.5 TSI, brát určitě ten silnější, před ACT varuje pan Vaculík ze SM, ale v servisu u synovce se zatím nic takového nepotvrdilo. Ty motory jsou ještě mladé holt..
Druhým vozem, který bych doporučil je Toyota Auris kombík 1.2 Turbo. Spolehlivost příkladná, motor není tak slabý, jak působí, může vadit jen menší kufr nebo "japonský" interiér.
Ohledně korejců - 1.5 T-GDI je zcela nový motor, rovněž přímovstřikový, těžko soudit, mě odrazuje že už záklaní výměna oleje vyjde přes 5000kč a sudý servis vyjde na 7000kč a to je pro mě moc
Ohledně elektromobilu: provoz nevychází vůbec špatně, pokud nabíjiš přes noc doma. Olej se nemění a např. Tesla nemá ani povinné ser. prohlídky. VW ID3 má co dva roky a stojí 3000kč. Proč ne, horší je to s tažným, vozík umí tahat jen Tesla a ID4