Thursday 10.07.2008 15:51,
rada
Za sebe mohu jednoznacne doporucit oktavii I - mam jiz druhou (1.6 75 kw a ted 1.8T). Oktavka je velmi kvalitni auto a pri rozumnem tempu 1.6 jezdi okolo 6,5 -7l benzinu, 1.8 okolo 8mi. Neni problem jezdit ani s jednim okolo 9l, to ale pak jede 180+ a nesetrite ji. Podvozek neni bohuzel povedeny, nicmene hodne pomuzou 16kova kola. Krome beznych spotrebnich materialu jsem menil cidlo kapaliny u 1.6ky, u 1.8T vahu vzduchu. Ostatni bez problemu. Pokud se chcete dobre svezt a nehledite na spotrebu, je 1.8 T je lepsi volbou...pokud jezdite "standardne" a hledite na 0,5l az 1 l na 100 km, pak je lepsi 1.6. Jeste bych zvazil byt vami 1.9 TDI 66kw, se kterym je v rodine fantasticka zkusenost (nicmene benzin, je benzin). Nevyhodou oktavek je obecne zvyseny zajem zlodeju, ja parkuji na ulici a zajem je cca 2x rocne, ackoliv nemam na aute ani jeden zamek :(. To bude asi velka vyhoda focuse - vubec se nekrade, ve vsem jinem bych nad nim vubec neuvazoval - mel jsem moznost jet cca 1000 km ve 3 letem mondeu kombi TDCI a uprimne, zlata oktavia - ford je sice vetsi, ale to je tak vsechno - podvozek je na sportovni jizdu moc plavny, na dalnici tvrdy, do zatacek to jede jako tank - previsy a hlavne hnotnost delaji sve. Uvnitr je kralovske misto, hnusna palubovka, naprosto neergonomicka, divne materialy, ktere vrzou a nelicuji, standardni radio neumi mp3, ovladace hnusne, neergonomicke....posledni slusny ford byla dle meho nazosru sierra...at dobre vyberete a mnoho stastnych km....
respond