Monday 07.07.2008 08:20,
rada
Zdravím, vybirate ze dvou vozu, oba jsou dostatecne kvalitni. Co se tyce podvozku, Octavia ho ma sice horsi, ale! Pokud dodrzujete limity 50/90/130, i podvozek Octavie je bez problemu dostacujici. Co se tyce spotreby, mame v praci nekolik octavii combi 1.6, vsechny uz najety pres 200 tisic za 4 roky zivota, v prumeru zerou od 6.8 do 7.8 litru, podle vybavy. A stale jezdi. Pokud je pro vas priorita prostor uvnitr, asi udelate lip, kdyz sahnete po focusu. V Octavii I je pro ctyri dospele proste malo mista. Alespon za mnou (183 cm, 100 kg) si druhy jako ja pohodlne nesedne, jako ridic se vzdy musim uskromnit. Co se tyce motoru, oba motory poskytnou stejnou sluzbu i s priblizne stejnou spotrebou. No a posledni vec je design, nevim jak Vas, ale me design Focusu ve verzi Combi nijak zvlast neoslovuje. Ale to je jen muj dojem. Alternativou vam muze byt jeste Opel Astra kombi G s motorem 1.6 74kW, sice ma o cosi horsi sedacky nez Octavie, ale zato prostoru je vzadu v Astre na rozdavani. No a dalsim plusem Astry je mensi hlucnost v interieru, z vlastni zkusenosti, mame doma Astru i Octavii. Zaverem, pokud mate doma male deti, anebo deti do autosedacek, klidne bych zvolil Octavii, pokud ale jste rodina vyssiho vzrustu a jste zvykly mit sedacku ridice spise vzadu, Octavii bych nevolil. Pokazde, kdyz by jst enekoho vezl, tak by jste se zajimal, zda ma vzadu dost mista na nohy.
respond