0
back
 

diskuze k tématu: Jaké rodinné auto do 120 tis. Kč?

category of topic classification: poradna, jaké auto koupit, jaký typ motoru vybrat, servisní náklady, česká vozidla, německá vozidla
anonymous
number of posts-
date of registration-
Wednesday 03.11.2010 13:46, rada
Nstare: nevim co užíváš za medikamenty , ale chci je taky!!!
Jestli jsme si dobře rozuměli porovnává se tady Mondeo rv2001-(tuším)2006 a Octavia první generace. nemám ani mondeo ani octavii ale s obouma jsem měl tu čest. Prvně jak již bylo zmíněno Octavia je podvozkové platformě nižší střední (ačkoliv hodně lidí si myslí že střední a kolikrát mi přijde že někdo i vyšší střední) a Mondeo je plnohodnotné auto střední třídy. o interiéru Octavie I před FL se nezmiňuji (to je lepší felice) po FL je na velmi slušné úrovni. Co se podvozku a brzd týče, tak se Mondeu dívá hodně z dálky na záda. Vnitří prostor byl již taktéž zmíněn. OI se může měřit pouze zavazadelníkem. Naftový motor obecně si myslím že že Tdi 66/81Kw je jistě šťastnější volbou než TDCi v prvních modelech, ale to není předmětem této diskuse kde se hledá auto na poskakování po městě a příměstský provoz, a zde opět OI nemá krom 1,8T co nabídnout. Mondeo nabízí dostačující 1,8i, 2,0i a sametový 2,5V6.
Ať počítám jak počítám, tak se nám do našeho srovnání jedno auto nehodí.
respond
anonymous
number of posts-
date of registration-
Wednesday 03.11.2010 15:14, rada
Valnoha, vydedukoval som, ze 120 tis sa bavime o mondeu pred 2001. Este raz Octavia je trieda Focus-Escort. Je dost mozne, ze mas pravdu s jazdnymi vlastnostami, aj ked tu by sa dalo polemizovat a myslim, ze mondeo bude lepsie tak na dialnici a novucickych cestach I.triedy. Inak manevrovatelnost a jazda po meste bude v O lepsia, rovnako na rozbitych okreskach. Ale to sa bavime o extremoch, kde sa pani asi nedostane. Kazdopadne tvrdim, ze aj O pred FL je na tom v interieri lepsie nez mondeo. Nebavme sa o otazke vkusu, ale ergonomia, spracovanie, materialy to je v O o dimenziu dalej!!! Brzdy, tie nezrovnam, kazdopadne dostatocne u oboch. Kvalita, robustnost, vypracovanie a zivotnost karoserie je u O dalekoooooooo lepsia. Osobne si neviem predstavit jediny skutocny dovod preco uprednostnit mondeo pred Octaviou.
respond
anonymous
number of posts-
date of registration-
Wednesday 03.11.2010 16:14, rada
Srovnávat Oktu s Audi nejde. Plasty v Oktě jsou prostě hnusný, levný a je to na nich při používání vidět.
respond
anonymous
number of posts-
date of registration-
Wednesday 03.11.2010 16:16, rada
Třeba právě proto, že za 120 tKč se dá pořídit to Mondeo 11/2000 - 2007 (ano to hranaté), které je určitě lepší než O I (pokud se někdo nepotřebuje polaskat s měkčenými plasty). Kulaté Mondeo se dá pořídit tak za 80 a méně.
Nikdo, opakuji nikdo tady neradil kulaté Mondeo, jo leda za výraznou úsporu peněz. Apropos kulaté Mondeo se začalo myslím vyrábět 1993, kdy se ještě žádné novodobé Octavie po planetě neproháněly.
respond
anonymous
number of posts-
date of registration-
Wednesday 03.11.2010 17:12, rada
nebouchla na Slovači nějaká fabrika na Éčko?
paní Lenko, na Oktávku zapomeňte, tedy pokud nebude od známého, který je prvním majitelem, v benzínu (nebál bych se ani dvoulitra) a o 30% levnější než se nabízejí v bazarech a nemáte děti starší pěti let, jinak se dozadu pohodlně nevejdou.
jinak jednoznačně doporučuji Mondeo, za 120k koupíte zachovalé z roku 2003, nejlépe 1.8 benzín 92kW. a nebál bych se ani benzínové Laguny. pokud bude s doloženým servisem, najeto kolem 100tis. a rok 04/05 tak se s trochou smlouvání do Vámi požadované ceny bez problémů vejdete.
respond
anonymous
number of posts-
date of registration-
Wednesday 03.11.2010 17:29, rada
Dobrý den, taky sem tam přemýšlím o změně vozu, zatím nemám děti, ale rád bych kombi.
Projel sem všechno možný v cenách kolem 150tis. a mám podobné tipy jako vy.
Co Toyota Corolla? Sice není tak desingová jako Focus, ale aspoň uvnitř vypadá normálně.
Pro mě je nejdůležitější spolehlivost.
Ale je pravda, že pěkná Toyota bude cenově výš...
respond
anonymous
number of posts-
date of registration-
Wednesday 03.11.2010 20:27, rada
nstar: vydedukoval jsi naprosto špatně. Za 120 litrů se dá sehnat Mondeo od roku 2001 klidně i rok 2004. Mimochodem Octavii první generace strčí do kapsy v mnoha ohledech i Mondeo první generace, měl jsem, vím o čem hovořím. Jízdní vlastnosti Mondea 2001 jsou bez diskuze to nejlepší co se dá sehnat za ty prachy. Na záplatovaných okreskách českých tankodromů sedí Mondeo jak přibité a může si dovolit rychlosti o kterých se jiným jen zdá. Nejde jen o to, že by se tazatelka snažila závodit, limity jsou prostě o hodně dál a následně je menší šance, že se k nim při běžném provozu dostane. A podle popisu dalších věcí jako interiér, kavlita, robustnost, opravdu o Mondeu nevíš zhola nic.

A já jsem O1 a Mondeo srovnávat nezačal, jen jsem napsal, že pro rodinu je prostě v O1 vzadu málo místa. Vyhoví pouze rodině opravdu malého vzrůstu, pak je to přijatelná volba, i když poněkud zbytečně předražená.
respond
anonymous
number of posts-
date of registration-
Wednesday 03.11.2010 22:41, rada
Já bych nezatracoval ani ty francouze, např. xsaru. Sám jsem ji před rokem měl v combi exclusive 2.0 hdi r.v.2001 a nebylo to špatný auto. Super komfort, výbava, velkej kufr, celkem slušnej prostor vzadu, sice není na závodění, ale pro rodinu je to ideál. Dá se bez problémů koupit do 100 tisíc a bývá celkem spolehlivá. Motor 2.0 Hdi už svoje kvality dávno prokázal a na menší nájezdy se hodí 1.6 16v 80 kw. Mimochodem teď vlastním taky mondeo tdci r.v.2006 a na delší cesty se mu xsara svým pohodlím a odhlučnením téměr vyrovná.
respond
anonymous
number of posts-
date of registration-
Thursday 04.11.2010 11:50, rada
nstar: Myslím si, že reagovat rozumnými argumenty na blázna, který je schopen vykřikovat, že Mondeo II je proti Octavii I vrak a že Octavia je nesrovnatelně lepší je ztráta času. Už jsem četl hodně nesmyslů od zaslepených příznivců Škody, ale takováhle snůška nesmyslů, které jsi byl schopen vyzvracet se jen tak nevidí.
respond
anonymous
number of posts-
date of registration-
Thursday 04.11.2010 13:41, rada
Já doporučuji Renault Scenic 1.6 16v, r.v.:2000-2003. Je to pohodlné, na pohled pěkné auto. Nemá velkou spotřebu a co se týče poruchovosti, mám s tímto autem dobré skušenosti. Co se týče financí, do 120 000 Kč se na 100% vejdete. Přeji dobrý kup.
respond
anonymous
number of posts-
date of registration-
Thursday 04.11.2010 17:11, rada
No, k té xsaře... Jel sem s tím a co to dělalo na dálnici ve 130, to mi nepřipadalo jako bezpečné jízdní vlastnosti... Je pravda, že jsme jeli plní, třeba i to tomu podvozku nepřidalo, ale houpalo se to strašně! Měl sem opravdu strach.
Jo a byl to bratrův zánovní vůz...
To se může paní tazatelka podívat rovnou po zánovní Dacii Logan.
respond
anonymous
number of posts-
date of registration-
Thursday 04.11.2010 18:03, rada
K uvedeným radám. Xsara se ani náhodou nevyrovná Mondeu. Proti tomu je to malé chrastítko, které drnčí na každé díře a ve větších rychlostech plave. Scenic nebrat, je to snad nejporuchovější auto, co znám (navíc v motorizaci 1,6 je mírně línější). Mondeo, dobrý kup, ale musíte zvážit, zda s takovým křižníkem budete schopen manévrovat např. při parkování. Také jeho cena - za 120 seženete nejspíše hóóódně ojetý kousek. Zdejší radílkové přehánějí, když tvrdí, že za 120 seženete Mondeo 2004 v dobrém stavu. Octavia - tu mám dokonale ozkoušenou, jak I tak II, není pravda, že vzadu není místo, (Xsara nebo Focus jsou na tom úplně stejně), je to robustní auto, byl jsem s ním vždy spokojen a hlavně žádné závady. Jediné mínus je vysoká (a to skutečně vysoká) cena ojetin, díky jejich oblíbenosti. Nejvíce místa vzadu jsem měl ve Scorpiu, tam se dalo na sedačkách i s....., ale kdo by kupoval takovýho mamutíka, že? Takže o místě vzadu to není. Pro takovou mladou rodinku - Focus, Corolla, M3, Astra........ možná vzhledem ke skutečně nízké částce 120t. by i ta Fabia připadala v úvahu. Ale můj výběr je dán tím, že já nepatřím mezi lidi, kteří nutně potřebují bavoráka, když mají jen omezené zdroje, a tak si koupěj dvacetiletou káru hlavně že s ledvinami na masce.
respond
anonymous
number of posts-
date of registration-
Thursday 04.11.2010 18:12, rada
No a ještě Vectra B by se dala za 120 pořídit slušná. To je relativně velké auto, kufr jak stěhovák, pořád líbivé tvary (rozhodně líbivější než třeba starý focus), spolehlivá celkem je a už od 1996 u ní byla běžná aut. klima, multi volant a další tehdy vychytávky.
respond
anonymous
number of posts-
date of registration-
Thursday 04.11.2010 18:48, rada
Vlastním tu naprosto nemožnou O1 s motorem 1,8T která je podle mondeářů horší trakař,ale když tyto mondea které sedí jako přibitá (možná vtom je ten problém) na dálnici předjíždím kdykoliv se mi zamane to někteří těžce nesou a to nemluvím když toto auto dojedu ve stoupáník kde odmítá opustit levý pruh.Tož tak.
respond
anonymous
number of posts-
date of registration-
Thursday 04.11.2010 18:54, rada
Jistě xsara není žádnej závoďák, ale pokud vím, tak tady šlo o radu na koupi menšího rodinného vozu a to xsara splňuje daleko líp než např. octavia. Je tišší, pohodlnější, prostornější a hlavně o dost levnější. Xsara samozřejmě o dost víc plave než třeba mondeo anebo octavia, ale to skoro všichni francouzi. A na poposkakování po městě je to naopak výhoda.
respond
anonymous
number of posts-
date of registration-
Thursday 04.11.2010 19:48, rada
Centaur: OI s motorem 1,8t je rozhodně nějlepší motorizací co byla k dostaní, ale jak mi jistě všichni (spíše většina) dají za pravdu zde se nehledá superman levého jízdního pruhu na našich komunikacích mnohdy toužebně nazývyjíc se dálnice. Spíše auto s širším polem působnosti, než onen levý pruh kde se jede jen rovně.
Tož tak, zdarec jak svi..
respond
anonymous
number of posts-
date of registration-
Thursday 04.11.2010 20:11, rada
Ondra to sice napsal šestkrát že doporučuje Scenic , ale i kdyby to napsal stokrát nic to nemění na tom, že Scenic je příšernej poruchovej francouzskej křáp. Ostatně jako vše značky Renault. Zásadně nebrat!!! Měli jsme je ve firmě kde jsem dělal a bylo to jedno z nejstrašnějších aut který jsme tam kdy měli. Když minivan této velikosti tak rozhodně radši třeba Opel Zafira.
respond
anonymous
number of posts-
date of registration-
Thursday 04.11.2010 20:31, rada
centaur: Abychom si rozuměli. Octavie samozřejmě není úplně špatný auto. Ale tvrdit že Octavie je o několik tříd lepší než Mondeo je samozřejmě nesmysl. A je pravda, že ojetý Octavie jsou poněkud předražený a za lepší peníze koupíš Mondeo který je větší a interiér má proti Octavii I taky lepší. A co se týče toho, že předjedeš běžný Mondea se svojí 1.8 T? Nemůžeš srovnávat Octavii s jedním z nejlepších motorů co se do Octavie kdy dával s běžným Mondeem. Ten motor 1.8T je samozřejmě super. Ale věř mi, že mě s mým Mondeem 2,2 TDCI Titanium X Limited Edition 155PS bys jen tak neujel. A všechny ostatní Octavie si na mě ani neškrtnou. Ovšem to je zase tím, že já mám zas to nejlepší co se dávalo do Mondea II. Pokud se budeme bavit o běžných motorizacích Mondea a Octavie tak jsou motory od Fordu samozřejmě v průměru lepší.
respond
anonymous
number of posts-
date of registration-
Thursday 04.11.2010 21:05, rada
Michal:Tady se neustále mluví o zaslepenosti,ale nejsou majitelé mondei taky vysazeni proti škodovkám.Já jsem nikdy netvrdil,že mondeo je špatné auto,ale tvrdit o něm že je několik tříd nad octavii není na místě a co se týče tvého mondea myslím,že na 1,8t nemá můj názor.
respond
anonymous
number of posts-
date of registration-
Thursday 04.11.2010 21:39, rada
Jak tak vidím, tak jsme zase skončili u octavií a mondeií. Přijde mi, že se snad ani jiný auta nedělaj. Za chvíli se asi bude mondeo doporučovat i jako auto do města na nákupy.
respond
1 2 3




Copyright © EBM system k.s., 2005 – 2024, all rights reserved.