K tomu Focusu - žena měla 1.8, od 1.6 to nebude daleko. Pocitově děsně protivný auto. Poskakuje to jako koza, splašený to je... Je fakt, že jsem zvyklej na jiný auta, ale Focuse bych nedoporučoval. není to ani pohodlný, ani prostorný auto. O bezpečnosti taky pochybuju. Jo, dobře to brzdí, dobře to zatáčí... Ale je to prostě splašená nervózní koza. Za dobu, co to měla, měnila prasklý alternátor, opravovala jednu přední poloosu nebo jak se to jmenuje (praskla při vyjíždění z parkoviště), pak jí to začalo chcípat, nejspíš snímač otáček, no šlo to do háje. Taky rezne. jak ti doporučovali Volvo, určitě dobrej tip. To Nondeo, pokud se najde zachovalý, taky dobrej tip. Bezpečnej je v týhle cenový relaci prej taky Chrysler 300M, i když je děsně ošklivej
Bezpečná je nová laguna (tím nová myslím od roku 2002 nebo tak nějak´), ale poruchová. kromě toho Volva a Mondea bych tedy radil ještě opel omega, pokud najdeš zachovalej kus, nerezavej, tak je to pohodlnej, prostornej dříč, do kterýho jsem svýho času lil jenom olej a naftu, nic víc. Byl to 2.5TDS s motorem od BMW. Naprosto bezproblémový auto, ale mohl jsem mít taky štěstí... Koukal bych se taky po BMW 5 E39 - se spolehlivostí na tom podle mých zkušeností jsou dobře, servis bezproblémový, jednoduchý, levné díly dostupné.... Sežene se třeba 528i - dobře to pojede, nesežere tě to a myslím, že v porovnání s Focusem to bude o několik řádů lepší volba
Tohle auto je kus železa. Focus je kus papíru.