Passat posted by:
A kdo se tu chlubil drahým autem?řekl sem jenom,že mám své zdraví rád......a jsou situace ze kterých se ani nejlepší řidič nedostane a poté už jen spoléhá na štěstí a na auto,že jej dokáže zachránit.Ono smrtelná bývá i 90 při nárazu do stromu.....jenže než k této situaci dojde rozhoduje hodně věcí o tom jak to dopadne.A pochybuju že favorit s mizernou bezpečností,bez ABS,airbagů a dalšího bezpečnostního vybavení má při kritickém brždění a následném nárazu do překážky šanci ochránit posádku vevni...
A múžeš mi prosimtě vyjmenovat, kolik aut z 89 má ABS a airbagy?? A vyjmenovat které další bezpečnostní vybavení kromě těchto dvou a tuhé kastle znáš (které se dnes montuje do "obyčejných aut"......takže ESP samozřejmě odpadá)??
P.S.: Při brždění před nárazem do stromu bych ABS nebral jako výhodu (taky proč si zhoršovat brzdný účinek nějakým ABS, když potřebuju před nárazem zabrzdit co to jen jde). Mimochodem pro řidiče, kteří umí brzdit a ne jen dupnout na pedál a stát na něm, ať se děje cokoliv, je ABS hovadina. Já osobně ABS mám, ale pokud nejezdím na sněhu a ledu (jedinej povrch, na kterým je ABS k něčemu), tak mám vyndanou pojistku a už se mi to nejednou vyplatilo.
Tímhle vším ovšem neříkám, že je favorit bezpečnej....jen že ABS by nebylo vůbec potřeba, kdyby se ti, co to neumí, naučili řídit a nejezdili jako hovada.