Monday 12.07.2010 10:13,
Co řidič, to názor
Už jsem před asi rokem psal, že paní Švejková má tohoto "dravce" na dojíždění do práce v příměstské aglomeraci. No, spotřebu má trvale okolo 5 -5,5 litrů, ale, to snad měla všechna normální malá auta, jako Pešek 206, Punto apod. Je to o rychlosti, plynulosti provozu a vhodného řazení, pokud si toto prdítko spletete a chcete výkony jako od třeba TDI, tak jste blázni. Na dálnici to také potkávám, také se s tím dá jet, pokud nejste rorežraní auty s šestihrnkem pod kapotou, tak to přežijete.
Co mne na tomto autě zarazilo, a to nepříjemně, byly jízdní vlastnosti na sněhu. Originál Barumky Polaris 2 mne nepřesvědčily, že to se mnou míní dobře. Auto hrabalo kde se dalo a byl to celkem adrenalin. V létě se dá jet slušně na spotřebu, pokud to někoho baví, nebo mu to prostě vyhovuje a provoz dovolí i na hranici 4,2 litru/10km. Zcela běžně, bez "kontroly" okolo 5-5,5 litru. Maximálku jsem "nezkoušel", jezdím dle možností a provozu tak, abych pokud možno bezpečně dojel, nikoho zbytečně "neprudil" a nestál na každý druhý benzínce. Na to, abych se nechal provokovat a samozřejmě "marně se honil " s blbečkama ve starým Bávu s kšiltovkou na palici jsem už starej sekáč. Já chci dojet v klídku. Někteří zarputilci v HTP jsou však jiného názoru a pak se trapní...
respond