Šakal posted by:
Martine, nemyslím, že máš pravdu. Já osobně proti Octavii nic nemám, dokonce jsem jednu málem kupoval. Pokud bych chtěl diesel, tak bych asi sáhnul po TDI, nebo HDI. Myslím, že Japonci diesel vyjma D4D od Toyoty zatím moc neuměj. Mám rád Japonce, protože mám 5té japonské auto a měl jsem asi i trochu štěstí, ale nikdy jsem nic zásadního nemusel řešit. (Nemyslím destičky, kotouče,statbilizátory, výfuky,tluimiče a další spotřební zboží) Proto se jich držím. Jinak tvrdím, že Škodovka není špatné au...
No tak toho moulu ti odpoustim. Byl to civic sedan, ktery zadny sportovni podvozkynemel. Auto bylo po strejdovi, ktery s nim najel asi 100.000km ale staral se o nej, nebylo to ani jednou bourany. Sice to drzelo stopu, ale komfort po aukusticke strance byl uplne na prd. To pri 90km/h bylo ve felicii 1.6 vetsi ticho. Jinak je fakt, ze meli v roce 1990 16V motor, ale kdo to vymyslel? Vymysleli to zase ti nemci, akorat japonci to zacali driv pouzivat. Vysledkem bylo, ze golf 2 s motorem 1.6 mel o vterinu horsi akceleraci nez dobova mazda nebo neco jinyho, ale zral o 1-2 litry min. Japonci na spici nejsou ani dneska. Jenom to dakozou poskladat a mysli se v evrope a USA - z USA jdou penize, evropa vymejsli a asie vyrabi...ABS, airbag, ESP - tady boduje VW a Mercedes...kdyz budu uprimnej, tak v roce 1969 u nas vznikla skoda 720...kterou stahli a nedelala se, jestli o tom neco vite....ta mela mit ABS a 16V motor....pred 38 lety. Spoelcnej projek Mlade boleslavi s pomoci zapadniho nemecka. U me pri koupi auta rozhodujie asi to: slicovani a kvalita pouzitych dilu, akusticka pohoda, a komfortne - sportovni podvozek, kterej umi akorat ford a dava je do focusu (i mondeo je dobry, ale uz to neni ono).....zbytek automobilek delaj bud tvrdy drncadla nebo podvozky nan nic, jako ma peugeot...Rad bych rekl, ze nejlepsi a jedina auto jsou nemecka, to rict nemuzu, protoze Alfa romeo je italska a z japoncu mozna ta honda...francouzska auta nemaj nic, v cem by me dostala...mozna stupnice na budikach a 407 je hezky autíko...ale 206, clio, megane, "spolehliva " laguna, 406, 307 to jsou vesmes opravdu nespolehliva auta se hruza podvozky a jeste vetsi hruza sedadly.