Alkantpan posted by:
si tu C3 nevybrali. Motor 1.4 HDi mozna na jednicku slape, ale obal toho motoru, myslim, citroen C3, to je jedna velka hruza. Kolega v praci ho vlastni (s motorem 1.4 benzin), mam tu cest se s nim nekdy svezt, i to auto obcas ridit. Ale dekuji nechci a ani nedoporucuji. Vozidlo po 4 letech provozu a 70 km na tachometru je uplne roztrepane. Takovy pricny prejezd tramvajovych koleji v Brne, to je jak kdyz do kbeliku nasypete streppy, sroubky a jiny sypky material a zacnete s nim trepat. Jizda po t...
... Alkantpan(e)! Já NEbýt žádná "fanynka" C3, ale z vašeho textu bych soudila, že vůz je "těstě před smrrí" ,-)
Já opravdu jeden kousek C3 "na dohled" mám a na váš text reaguji, neb tomu "mému" jsou shodou okolností zrovna TAKÉ 4 roky a i když je používán vpodstatě DENNĚ (hlavně na "příměstský provoz - jednou za čas nákupy v Deutschland apod - provoz sice "častý" na kilometry ale spíše mírně PODprůměrný - co se "udržování" týče, jednou za čas návštěva ve "vyčístíme.cz" - prostě "běžný DŮCHODcovský provoz" - no spíše NĚMECKÝ důchodcovský - tak nějak) zatím žádná DRAMATA, se nekonají. Ostatně vůz je ještě v záruce - takže ani tak by to NEbyl problém (když vašemu kolegovi vůz tak "zlobí" - proč nezajede do servisu?).
V C3 je ještě letitý 1.4 55
kw - proto jsem jim doporučila raději ten (a ten povedený opravdu je) diesel 1.4 HDi - nový benzín ze spolupráce s bmw je trošičku "jiná" káva (ten je myslím teď v tom novém AUTOBUSu C3 Picasso ,-)
Takže C3 NE"chválím" NE"vzívám", ale 4letý vůz je v záruce a pro tak DRAMATICKý stav spíše NENí důvod (nová Mazda 2 s tím samým 1.4 HDi bude možná lepší volba - ale myslím že v česku se jako mnoho jiných variant/motorů ani NEprodává).
NEvím kolik se prodalo "zlatých" fabií, ale v té (neurazte se) "vyspělejší/bohatší" části Evropy se C2/3 (C2 se v česku skoro NEprodává - třeba v Deutschland je to 50:50, myslím že v některých letech se C2 prodalo dokonce VíCe!) prodalo přes 2.000.000 ks - letos výroba končí ... po 7mi
letech.
Já s tím vozem NEmám nějaké zvláštní zkušenosti, ale o tomto konkrétním kousku ViM, že si ho z "praktických" důvodů celkem pochvalují a co se závad týče, během delšího stání v zimě (14 dní) "odešla" baterka - přivolaná asistence na počkání "vyřešila"
Podvozek není "zázrak" - je JEN pro místní tankodromy "vhodnější" o něco "pohodlnější" než třeba ta fabia (či ten Yaris) - což je věc která důchodcům také spíše vyhovuje (a "bonusem" je, že v česku vám Citroën věru NEukradnou ,-)
PS: A to není vtip - připomnělo mi to mého německého strýce, kterému před nějakými 3mi
lety jeho nový Golf v CENTRU města (Prahy) NEukradli, ale "rozebrali/obrali", tak že domů cestoval na odtahovce (od té doby tu nebyl)
Pěkný den ,-)