Pavlik posted by:
Ano, projíždím se na motorce - ALE SÁM. V autě vozím to nejcennější co mám - svou rodinu. Kdo tohle nepochopí, nemusí se mnou dále diskutovat. Pořízení bezpečného auta je věcí názoru a v neposlední řadě velikosti peněženky - mě to problém prostě nedělá.........
Aha, takže finanční chod rodiny zajišťuje manželka, popřípadě děti. To, že jezdíš sám pouze znamená, že pokud se Ti něco stane, tak Tvoje rodina bude mít problémy. A diskutovat o tom skutečně nemusíme, protože nedokážu pochopit, že se někdo snaží před jedním rizikem rodinu chránit, ale jinému riziku je vystavuje, a to zcela vědomně a dobrovolně. Hlavně nedokážu pochopit, že se to tady snažíš oddělit, jako 2 případy. Asi neumíš žít s pocitem, že by se někomu z Tvých blízkých něco stalo, a co třeba pocit, že by ses SÁM z blbosti zramoval a krom toho, že už sám rodinu neuživíš, by se o Tebe museli ještě starat?
Tímto se nesnažím Tě odradit od ježdění na motorce, ale jde mi o pochopení myšlenkových pochodů, že jsi, jak píšeš, sobec, kde Ti nazáleží na ostatních účastnících provozu, pročež sis pořídil bezpečné auto, avšak sám sebe nakonec vystavuješ mnohonásobně většímu riziku, které je zároveň rizikem pro rodinu. Jak jsem psal, pro mě je to názorový nesoulad.
Hlavně mi tohle celé přijde úsměvné po pročtení diskuze o bezpečnosti v některém z minulých článků.