Ahoj, moc velký výběr motorizací pro Megane není, takže zbývá benzínová 1.6. A jak takový Megane vybrat?
- Neber verzi Generation z Turecka, má nekvalitní zpracování a ze sedačky řidiče dokonce na mou dceru vystřelil drát jak do ní kopla :-O
Dále náhraní kolo je pod kufrem, je špinavé a často nejde vyndat a hlavně jsou tam nekvalitní něktré díly...
Takže ber verzi ze Španělska , VIN kod ti odhalí, kde byl vůz vyroben.
- Ber co nejnovější s co nejméně kilometry, oplatí se to(jasně vše v rámci tvých fin. možností) Renault postupně zlepšoval kvalitu vozu a trochu dražší vůz se ti odměnní lepší službou
- Urtičitě se podívej na stránky Renaultu, mají tam svůj bazar, často jsou vozy i s nějakou garancí, či zárukou
Před koupí si auto projeď, vyzkoušej klimatizaci, veškeré ovládání. Může vadit snad jen naladění plynového pedálu, který je první centimetr zatlačení bez reakce a až pří větším sešlápnutí se něco dějě.
I když se mi Megane III moc líbí, musím uznat, že Golf V i Focus II facelift se mi řídí mnohem lépe, oba s ben. motory 1.6. V Golfu mi dokonce na vše stačí i benzínová 1.4, která je spolehlivá.
Zkus se projet i v těchto vozech, možná Tě překvapí lehké přesné řazení, dobrý výhled a perfetkní naladění plynového pedálu-motoru.