Monday 22.02.2021 23:04,
Vysokovýkonné SUV koupě
Pokud bych řešil podobnou věc, určitě bych zapomněl na Porsche, Rover apod. Lexus RX měla manželka několik let, splní hodně věcí, pohodlí, luxus, spolehlivost,ale husí kůži nezařídí.
Osobně bych volil Infiniti FX50, ideálně 50S. Vlastní zkušenost, desetileté se dá koupit za 300-400t, ( ano, jeden autosalon v Praze má 2009 za absurdních, směšných a nesmyslných 569t, ale to prodává skoro rok a nejspíš další tři bude - o 100t levněji je na mobile.de 2013 s nájezdem 90tkm ).
Moje zkušenost - Infinti FX50S koupeno ve 190tkm, prodáno ve 260tkm. Problémy nula. Japonský atmosférický osmiválec. Žádné turbo, žádné nesmysly, žádné keramické brzdy. To, co dokáže 390 koní a 500nm s tímto vozem, je až za hranicemi fyziky.
Asi jediná věc, co mě na tom autě štvala, byl zvuk. Ano, byl hromový, hlasitý, podezíral jsem původního majitele z nějaké úpravy, ale dušoval se, že nikoliv. Časem to začalo vadit, a například při předjíždění, tj vytočení motoru, se nedalo telefonovat, nic, motor všechno přehlušil. Což je třeba fajn a cool pro někoho, takhle budit pozornost, osobně bych ale takhle hlasité auto už nechtěl.
Hledal bych FX 50S do 130tkm, cenově okolo 400t, a žádné desetitisíce a statisíce do servisu, viz příspěvky výše, netřeba řešit. Ano, nemá 500koní, jen 400, ale taky dost pravděpodobně najede dalších 50tkm bez závad, jen spotřební věci. První majitel, od kterého jsem kupoval, za svých 190tkm řešil jen oleje a brzdy...A spotřeba ? Jakékoliv číslo nad 15, méně nikdy.
Ještě malá poznámka - nebral bych černou barvu s černou kůží. Ventilace sedadel je sice ve standardu, ale černé Infi s černou kůží je v létě peklo.
respond