Z dotazu není jasné, kolik dětí tazatel má, jestli dvě, pak je to jednoduché, stačí bohatě Ford C-MAX s 1.6 Duratec, Golf Plus 1.4/1.6 MPI, Opel Meriva 1.4/1.6, případně obyčejné kompakty Golfem V počínaje(nebrat aut. klimatizaci), Focuse II 1.6 Duratec, konče Astrou atd..
Pro tři děti, ale C-MAX nestačí, zrovna tak Meriva a Golf+. Bohužel za 100tis. bude muset člověk být hodně opatrný při výběru, naleštěných vraků v bazarech číhá hodně
Nabízí se:
- Opel Zafira II, pozor brát výsadně jen motor 1.8i, ale bude problém narvat dozadu tři sedačky
(v nejhorším bude jeden podsedák holt a nebo vzít 7míst. verzi). Za mě povedené MPV.
- VW Touran 1.6 MPI 75kw(nebrat FSI ani 2.0 TDI, nebrat CNG verzi, u motoru 1.9 TDI záleží na stavu, což nejde vždy poznat)
- Toyota Corolla verso 1.8 VVTi, případně i slabší motor 1.6
- Renault Scenic II/III 1.6 81kw, kde III je po všech stránkách vyspělejší
- VW Caddy 1.4/1.6 MPI
- Fiat Doblo 1.4i
Alternativou může být
- Renault Fluence 1.6 81kw, kde dozadu jsem opravdu dal tři dětské sedačky. Vůz je to celkem spolehlivý, dělaný na asijské cesty
- Fiat Croma 1.8i nebo velmi povedený diesel 1.9 JTD
- Peugeot 308 SW 2.0 HDI (jen tento dieselový motor je doporučitelný
)
U Mazdy 5 a Hondy FRV se bojím koroze, proto bez pořádné prohlídky podvozku nebrat, nebrat, nebrat
Moje zkušenost s bazarem: vybral jsem si Hondu FRV, kde mě prodávající ujistil, že vůz nemá vážnou korozi. Jel jsem pro něj z Beskyd až do Jihlavy, kde ikdyž byla domluvená prohlídka na rampě, všechny byly záhadně "obsazené". Tož jsem udělal bububu, tak nakonec došlo na rampu a jinak krásně naleštěná Honda vypadala zespodu jak tank z II světové války. To je realita českých bazarníků, takže připravit se a neustupovat...