i posted by:
Jenom dotaz, proč tedy Svět motorů čtete??? Opravdu nejjednodušším způsobem jak vyjádřit nesouhlas s určitým periodikem je přeci přestat jej kupovat. To, že Váš názor sdílí většina lidí poznáte podle toho, že časopis zanikne. Pakliže je na trhu 25 + let, tak asi zas tak špatný nebude. Je zajímavé, že pány novináře očerňujete a přesto neberete v potaz, že testy neprobíhají souběžně, při stejných podmínkách, na stejné silnici, apod. Ve Španělsku přeci nemusí nutně zvítězit ten samý vůz jako v Rusk...
Milý "i"! Ono to "očerňujete" zní docela "NEpěkně" - doporučuji si například ten test v AutoTip přečíst a až pak "očerňovat". To nemyslím nijak zle, ale pokud si "blondbubka", co toto jen jako "zábavu" č. 2 ve svém životě má, docela HRUBEK všimne - něco nebude v pořádku. Nejsem "nezaujatá" (já bych "fandila" C5 ,-), ale autor test (popravdě spíše "popis") buď poněkud "odflákl", nebo ... (něco horšího), v každém případě "dokazatelné" chyby udělal.
PS: Ano, v Rusku asi zvítězí "klasický" sedan, něco jiného je hodnocení konstrukce či brzd či naměřené hodnoty (pokud "levné" řešení konstrukce poráží dražší, pokud motor s vyvažovacími hřídeli prohrává s "obyč" konstrukcí,pokud motor s jedním turbem má "lepší" křivku točivého momentu než ten plněný dvěma, pokud je u vozu superb na jeho největší mínus (parametr v kterém je vůči konkurenci snad nej-horší vůbec "zapomenuto, pokud je jinak "ohodnocen" "zvuk motorů" pod obrázkem a jinak (opačně) v textu ...
Proč toto "chválit"? Vy tomu říkáte "očerňovat" - trochu nechápu proč.
Jinak VĚTŠINA lidí můj názor evidentně nesdílí - svět motorů byl a je nejprodávanějším auto-moto periodikem v česku (i když KRITIKY na jejich hlavy na těchto stránkách docela "padají" - ne(jen) ode mne.
Nechci se vás dotknout, ale o "testování" vozů maličko něco vím ,-) tady bych si tipla že o level nebo spíš o "příští generaci hry" napřed jsem ...
Pokud nejhlavnějším kritériem většiny čechů je zavazadlový prostor a "drobnosti" jako motor či brzdy se jeví nepříliš důležité - pak máte s "různými nároky" pravdu. Já myslím, že to je trochu jinak. Na prvním místě VŽDY musejí být ty podstatné věci, "dodatky" dle "místního" vkusu" mohou samozřejmě mít vliv, ale jen "dodatkový"
Já kritizovala poměrně HRUBÉ chyby autora AutoTip - ostatně CO na ten test (nejde o "výsledek"!), tedy "přehlédnutí, nedostatky, chyby" říkáte vy? Nějak opravdu nevím PROČ to NEkritizovat?