Zdravim vas vsetkych. Mam Vectru C 1,9 CDTI - 110KW r.v. 2004 ,najazdenych nejakych 96 tis. km (kupovane jazdene). Pred tym som mal Astru 1,4 16V r.v. 2000, takze nejaku aku-taku skusenost s OPLOM mam. V podstate az na par drobnosti som s Vectrou velmi spokojny a tie drobnosti su tie, ktore spominal autor. Inak auticko je super pre rodinu.
1x za mesiac robim trasu Bratislava - Kosice (viem, ze sa to neda porovnat), ale ten pocit, ked porovnam, ako som vzdy vysiel z Astry unaveny a vystresovany (tato trasa je vzdy o pretekoch
_) a teraz, ked vystupim z Vectry, sa neda porovnat. Nemusim vobec rozmyslat nad tym, aby som si udrziaval rychlost, ako v Astre, lebo kym ju opat dosiahnem, tak stratim polovicu zivota
a teraz, ked trochu pritlacim na pedal predbieham bez stresu a v pohode.
Auto nam dava uplne pohodovy komfort. Kufor je podla mna uplne v pohode a celkom lahko pristupny.
Samozrejme, ze designeri v OPLI mam pocit, sa drzali pri tejto rade, povestnej starej nemeckej strohosti, ale je to vzdy iba vec vkusu a moznosti, ake auto si kto kupi.
Trosku mi vadi to castejsie menenie prevodovych stupnov, ale je to iba vec zvyku. Inak motoricky uplne v pohode.
Co sa tyka servisu, tak boli nejake drobnosti :
+preinstalovanie software - cca 1.700 Sk
+ odislo mi nieco na alternatore - mam svojeho servisaka, ktory mi to opravil za 10.000 Sk (v opli mi chceli menit cely alternator za 38000 Sk, prosto oni sa s tym nekaslu a menia cele bloky..., ale to je klasika
_)
Spotreba:
Mesto - 6,3 l
Mimo mesto - 5,9 - 6,0 l
Majte sa a vela stastnych km.
Peter