anonym posted by:
Nevim jak sou na tom ze spolehlivostí, a vim že ty 1.7dti mají výbornou spotřebu paliva, ale výkon je příšerně žalostnej, neumim si to vůbec představit jet v plně naloženym autě. Nevim jestli to dělali ještě do G nebo už do H ale řídil sem i 1.7Dtci a žádnej větší rozdíl jsem nepocítil, jen bych se ještě navíc bál o vstřikovače :) 2.0Dti už prý celkem slušnej, má někdo zkušenosti s 2.2Dti, nebo se dává jen do Vecter?Tam prý šlape dobře.
Tak o motorech si můžeme klidně pokecat, o těch něco vím
)
1.7DTi nemá výraznější problémy se spolehlivostí a je třeba s tím motorem neklesat pod 2000ot, tam je pak celkem mrtvej, každopádně jsem s tím jel ve třech a s plným kufrem a celkem to jelo, ale jak říkám, min 2000ot potřebuje. Spotřeba paliva je výborná, pokud jezdíte jen po městě nebo mimo město, na dálnici bude spotřeba kolem 6-7l, jelikož obsah motoru je jen 1,7l a na dálnici jsou lepší vyšší obsahy.
Do Géčka, než se přesunula výroba do Polska a začal se dělat jako Classic, se dával motor 1.7DTi, do polských se začala montovat common railová 1.7CDTi 59kw, která se ale výkonově může srovnávat s 1.7DTi.
Pak je zde motor 2.0Di ( má turbo, jelikož cca 186Nm z atmosféry nedáte :D ) a jeho 60kw sice nezní nějak extra přesvědčivě, ale je pohánět řetězem a nemá výraznou slabinu, je výkonově velice poddimenzovaný, ale čipem se dá velice oživit.
2.0DTi je dobrej motor, jeho 74kw už přece jen trochu jede, ale šel bych do něj až po roku 2003, kdy dostává nový čerpadlo VP44 typ psg16 ( psg15 je nespolehlivá, její ŘJ se často spálí z důvodu blbého umístění ), bohužel toho čerpadlo ( psg15 ) se montovalo do spousty naftových motorů i jiných značek. např. Audi 2.5TDi 110,114 a 132kw, BMW 320d 100kw, Superb....atd.
Navíc 2.0DTi s psg16 má vyšší krouťák, 230Nm.
no a 2.2DTi se v Géčkový Astře objevuje celkem zřídka, je jich jako šafránu, ale znám pár majitelů Aster s těmito motory a tyto motory jsou už velice dobré, mají turbodmychadlo s variabilní geometrií lopatek a na brzdě obvykle 2.2DTi 92kw ukáže přes 100kw. Samozřejmě opět brát jen modely 2003, 2002 mají ještě psg15.
Heh, trochu jsem se rozepsal...