Kyle posted by:
Přes Regensburg. Jinak se dálnicím vcelku vyhýbám, zvlášť když dorazí hot-trio (náledí-mlha-srážky) . Občas ( nebo spíš často) v nečasu "benutzerům" hrábne a valí to kiloosmdesát ve viditelnosti dvacet metrů nárazník na nárazník. Ale to asi znáte. .. Třeba když jezdím na Salzburg, tak preferuju B20. Pustím si Bacha ( muziku v autě samozřejmě taky používám
) a je to. Úplně nejradši mám okresky, kde se člověk nepotká s nikým. Ale to asi každej.
Já bez hudby řídit snad ani neumím a byť klasiku moooc ráda (co od bacha "preferujete"? Já Weihnachts-oratorium s J.E.Gardiner a Goldber var. s G. Gould a Brandeburgische Konzerte (spíše první 3) s Pinchas Zukerman (máme i "slavnější" nahrávku s N. Marriner, ale ta "moje" se mi líbí "víc")
Ale byť doma klasiku "běžně" posloucháme, do auta mi moc "nejde". Chvíli jsem to zkoušela s Die Zauberflöte (tu mám moc ráda) do auta mi to ale nějak "nejde" - tam raději "obyč" pop - třeba Annett Louisan nebo třeba poslední CD "klasiků" jako je Bryan Ferry či Lindsay Buckingham a divte se třeba i "žabu" Robina Gibba - Magnet (to je do auta na dálnice CD jako dělané)
Občasné "plutí" prázdnotou okresek s krásnými výhledy na jezera a hory (když mluvíte o Salzburg) je ...nepopsatelné ..
Bohužel častěji spíše potřebuji se na delší vzdálenosti "přenést", k čemuž ony dálnice (a Brumla) velmi dobře slouží.
Nevím čím jezdíte, ale ta druhá cesta okolo Nürnber bude možná o fous delší, ale dálnice to je jednoznačně "lepší" (stav německých dálnic se v posledních 10-15 letech docela "drasticky" zhoršil, ostatně dálnice třeba zrovna z Regensburg na jih na Innsbruck dodnes chybí - a vše "přes" okruh kol München se žene, což docela děsivé bývá - ve tři v noci "zácpa" na vnějším městském okruhu! - to nebývalo), dokonce pro překonávání rychlostních rekordů místy docela vhodná (a možná má místy i "hezčí" okolí ..)