0
back

diskuze k tématu: Nissan Primera P11

category of topic classification: japonská vozidla
anonymous
number of posts-
date of registration-
Thursday 04.05.2006 21:37, RE: pre Benga
Kolega z SK posted by:
Neviem čo sa ti nezdá, auto váži menej ako Fabia. Zrýchlenie na 100KM/h má pod 10s. V reále to bude okolo 200 Km/h. Každý tachometer ma odchylku, ktorá sa s narastajúcou rýchlosťou zvyšuje. Čiže v pohode mu mohol tachometer ukazať aj 220, lebo podľa papierov má Primera 2.0 maximálku 200 KM/h. Napr. Fabia ide pri 130Km/h iba skutočných 117Km/h. Tomu ja vravím odchylka. Aká je potom pri vyššej rýchlosti si môžeš predstaviť. Ešte k tomu motoru v Primere. Keby ste v tom išli nikdy by ste nezistili ž...
JOOO...Primera je nejlepší auto světa s nejlepším podvozkem se kterým ujedete i Ferrari F430!!! A stačí vám k tomu 115 koní!! Primera rulez!!
respond
anonymous
number of posts-
date of registration-
Friday 05.05.2006 07:14, RE: pro kolegu ze SR
Kolega z SK posted by:
Neviem čo sa ti nezdá, auto váži menej ako Fabia. Zrýchlenie na 100KM/h má pod 10s. V reále to bude okolo 200 Km/h. Každý tachometer ma odchylku, ktorá sa s narastajúcou rýchlosťou zvyšuje. Čiže v pohode mu mohol tachometer ukazať aj 220, lebo podľa papierov má Primera 2.0 maximálku 200 KM/h. Napr. Fabia ide pri 130Km/h iba skutočných 117Km/h. Tomu ja vravím odchylka. Aká je potom pri vyššej rýchlosti si môžeš predstaviť. Ešte k tomu motoru v Primere. Keby ste v tom išli nikdy by ste nezistili ž...
Právě že jsem přesně s takovou primerou kdysi jel. Do 180 km/h zrychlovala slušně, ale pak už se jí moc nechtělo.
respond
anonymous
number of posts-
date of registration-
Friday 05.05.2006 10:46, RE: pro kolegu ze SR
bengo posted by:
Právě že jsem přesně s takovou primerou kdysi jel. Do 180 km/h zrychlovala slušně, ale pak už se jí moc nechtělo.
A to se ti zdá špatný, že 1,6 zrychluje do 180km/h slušně a pak už se jí nechce?
respond
anonymous
number of posts-
date of registration-
Friday 05.05.2006 12:20, RE: v bazaru MCAR jsou podvodníci
Bob posted by:
Souhlas MCAR jsou podvodníci, mám také podobné zkušenosti...tomuto bazaru se radši vyhněte !
Taky tak. Ale těsně před koupí jsem si vzal známého mechanika s sebou, prodávající začal doslova mektat (což je důkaz, že se aspoň trošičku styděl). Chtěl slevit, ale já jsem si byl už jistý, že si tu Oktávku (a ani nikdy nic jiného) tam nekoupím a z gustem jsem tam ztropil hlasitou scénu, sprostě jsem mu vynadal a připravil ho o několik zákazníků. Jenže Češi se moc o pověst bazaru nezajímají, zlodějům odpouští a dokonce s nimi sympatizují a nakonec je špatný ten, který to "prásknul". Takže si žádné iluze o zániku MCar nedělám, ani nevěřím, že by jakkoli změnili přístup k přetáčení tachometrů, tvrzení nehavarované apod.
respond
anonymous
number of posts-
date of registration-
Friday 05.05.2006 12:25, Výborná recenze
Tomáš posted by:
Taky tak. Ale těsně před koupí jsem si vzal známého mechanika s sebou, prodávající začal doslova mektat (což je důkaz, že se aspoň trošičku styděl). Chtěl slevit, ale já jsem si byl už jistý, že si tu Oktávku (a ani nikdy nic jiného) tam nekoupím a z gustem jsem tam ztropil hlasitou scénu, sprostě jsem mu vynadal a připravil ho o několik zákazníků. Jenže Češi se moc o pověst bazaru nezajímají, zlodějům odpouští a dokonce s nimi sympatizují a nakonec je špatný ten, který to "prásknul". Takže si ž...
Jinak skvělá recenze, jedna z mála dobrých, ne-li nejlepší. Autorovi přeji hodně kilometrů a spokojenou jízdu s Primerou či jiným Japoncem.
respond
anonymous
number of posts-
date of registration-
Friday 05.05.2006 12:54, RE: pro kolegu ze SR
bestdrifter posted by:
A to se ti zdá špatný, že 1,6 zrychluje do 180km/h slušně a pak už se jí nechce?
Jenže já mluvím o primeře 2,0 - 115 koní...
respond
anonymous
number of posts-
date of registration-
Friday 05.05.2006 15:07, RE: pro Benga a ďalších mudrcov
bengo posted by:
Jenže já mluvím o primeře 2,0 - 115 koní...
Keby si si pozornejšie prečital to čo som napísal tak by si zistil, že som vôbec netvrdil že ide 220. Ja som napísal, že mu ten rýchlomer mohol kľudne ukázať tých 220Km/h pretože každé auto má odchýlku. Ja som NENAPÍSAL že tých 220Km/h išiel v skutočnosti alebo že Primera zrýchľuje od 180Km/h ako drak. Maximálka Primery s 2.0 85KW motorom je niečo málo cez 200 KM/h. Vďaka dobrému sprevodovaniu, podvozku a nizkej hmotnosti dosahuje fakt dobré jazdné výkony, ktoré sa vyrovnajú dnešným motorom do 100KW. Takže nie je problém držať sa napr. Mondea, ktorý má pri objeme 2.0 väčší výkon. Netvrdím že Primera je najlepšie auto, ale na svoju donu kedy vzniklo (1990) je fakt velˇmi dobré.
Ešte k tomu výkonu pre porovnanie (údaje výrobcov)
1990 Primera P10 2.0 85 KW 0-100Km/h 9.8s max 205 KM/h
2005 Mondeo 2.0 107 KW 0-100KM/h 9.8s max 215KM/h
Vidíte, rozdiel vo výkone je 22 KW a parametre sú skoro totožné.
respond
anonymous
number of posts-
date of registration-
Friday 05.05.2006 15:33, RE: pro Benga a ďalších mudrcov
Kolega zo Slovenska posted by:
Keby si si pozornejšie prečital to čo som napísal tak by si zistil, že som vôbec netvrdil že ide 220. Ja som napísal, že mu ten rýchlomer mohol kľudne ukázať tých 220Km/h pretože každé auto má odchýlku. Ja som NENAPÍSAL že tých 220Km/h išiel v skutočnosti alebo že Primera zrýchľuje od 180Km/h ako drak. Maximálka Primery s 2.0 85KW motorom je niečo málo cez 200 KM/h. Vďaka dobrému sprevodovaniu, podvozku a nizkej hmotnosti dosahuje fakt dobré jazdné výkony, ktoré sa vyrovnajú dnešným motorom do 1...
jo, jenže Mondeo má třikrát lepší bezpečnost a čtyřikrát víc výbavy...to jdou potom kila nahoru...a Mondea se s Primerou budeš těžko držet- stačí série zatáček a už ho neuvidíš, protože Mondeo má daleko lepší podvozek (nejlepší ve střední třídě když nepočítám prémiovky) a lepší pružnost motoru.... a potom nevím kdo je mudrc...vychvalovat svoje auto umí každý..
respond
anonymous
number of posts-
date of registration-
Friday 05.05.2006 15:45, Tak co?
Jo a pro autora....tak Romák, nebo bestdrifter??
respond
anonymous
number of posts-
date of registration-
Friday 05.05.2006 20:13, Pre Chargera
Charger posted by:
jo, jenže Mondeo má třikrát lepší bezpečnost a čtyřikrát víc výbavy...to jdou potom kila nahoru...a Mondea se s Primerou budeš těžko držet- stačí série zatáček a už ho neuvidíš, protože Mondeo má daleko lepší podvozek (nejlepší ve střední třídě když nepočítám prémiovky) a lepší pružnost motoru.... a potom nevím kdo je mudrc...vychvalovat svoje auto umí každý..
To mi je jasné že má Mondeo väčšiu hmotnosť ako Primera. Však som to aj napísal. MUDRC! Práve preto by som sa ťa držal. Viem že budeš namietať, jasné že mondeo je lepšie. Však posledná verzia vznikla v roku 2002. A ja tu porovnávam Primeru z roku 1990 s novým Mondeom tak si to uvedom. A ver tomu že Primera má s Mondeom konkurenčný podvozok aj keď je staršia . Tiež má viacprvkové závesy Mult -link (neviem či ti to niečo hovorí). Už aj z názvu článku "Primera-vzor jazdných vlastností a spoľahlivosti"" , ktorý tu bol uverejnený vyplýva že sa tvoje Mondeo učilo práve od Primery. Skúsme porovnať Sierru s Primerou, tá sa predsa vtedy vyrábala. A výbava Primery z roku 1990- 4x el. okná, servo, klima, vyhrievané sedadlá, el. šíber,centrál, el. aténa, el zrkadlá+ vyhrievané, ABS+ spusta ďalších prkotín ktoré neuvádzam....Myslím že na rok 1990 slušné, a 4x viac výbavy v tom Mondeu nemáš. Nehovoriac o jej cene. Samozrejme chýba bezpečnostná výbava ale v tom roku bol iný štandart.
Ale samozrejme, pre istotu ti to ešte raz pripomeniem, Mondeo z roku 2002 je ako celok určite lepšie ako Primera, to samozrejme uznávam....Mne išlo hlavne o to že jazdnými výkonmi t.j dynamikou a jazdnými vlastnosťami sa s ňou dá držať aj o niečo silnejšieho a novšieho Mondea. Mám to overené. A ten vodič toho Mondea sa tiež divil ako je to možné....
P.S: Dúfam že máš Mondeo aspoň tu poslednú verziu od roku 2002, keď si si tým že by ho Primera nedobehla tak istý.... ZDAR!
respond
anonymous
number of posts-
date of registration-
Saturday 06.05.2006 22:25, Pre kolegu
Je to hnusný, ošklivý, nespolehlivý auto.
respond
anonymous
number of posts-
date of registration-
Saturday 06.05.2006 23:21, RE: Gut
bengo posted by:
115 koní a 220 km/h??? To ti asi hodně proměřuje tachometr...
Přesně tak, 220....Primera P10 2,0 115 koní měla ostatně i dle údajů výrobce maximálku 219 km/h. Než budeš rádoby odborně kritizovat, zjisti si fakta...
respond
anonymous
number of posts-
date of registration-
Saturday 06.05.2006 23:23, RE: pro kolegu ze SR
bengo posted by:
Tak to si jí měl asi dost opotřebovanou...
respond
anonymous
number of posts-
date of registration-
Saturday 06.05.2006 23:26, RE: Pre kolegu
Pola posted by:
Je to hnusný, ošklivý, nespolehlivý auto.
To jsi myslel Mondeo, doufám? Primera je totiž co do spolehlivosti bezproblémová...pokud jí tedy nemá křupan z vesnice, který v ní vozí hnůj a udržuje jí u kováře, pak se asi srát může..
respond
anonymous
number of posts-
date of registration-
Sunday 07.05.2006 10:37, Pro Kolegu
To mi je jasné že má Mondeo väčšiu hmotnosť ako Primera. Však som to aj napísal. MUDRC! Práve preto by som sa ťa držal. Viem že budeš namietať, jasné že mondeo je lepšie. Však posledná verzia vznikla v roku 2002. A ja tu porovnávam Primeru z roku 1990 s novým Mondeom tak si to uvedom. A ver tomu že Primera má s Mondeom konkurenčný podvozok aj keď je staršia . Tiež má viacprvkové závesy Mult -link (neviem či ti to niečo hovorí). Už aj z názvu článku "Primera-vzor jazdných vlastností a spoľahlivo...
Já neříkám že jsi neříkal že Mondeo má větší hmotnost...já jenom říkám proč! A to jsou podle mě pádné argumenty. Primera byla ve své době určitě jednen z nejlepších sedanů...to nepopírám a výbava byla taky dobrá. Mondeo samozřejmně nemá 4x větší výbavu, to je nadsázka, ale minimálně dvakrát to je...Porovnáváš tu Primeru se Sierrou...to je blbost, protože Sierra se začala vyrábět myslím v 84...to je 6 let....jo, víceprvková zadní náprava je dobrá věc...proto má tak stará primera tak dobré jízdní vlastnosti, ale přesto si myslím, že Mondeo by jí ujelo jednoduše proto, že vývoj nezastavíš. Jinak to že ses někoho v Mondeu držel se svou Primerou ještě neznamená, že kdyby tam seděl dobrý řidič, tak by ti neujel. Neznám totiž nikoho kdo by svoje Mondeo "drtil" pro co nejlepší výkony, protože to auto funguje hlavně jako rodinný a manažerský vůz...tzn. myslím že ten chlap určitě nejel naplno. jinak v Mondeu jsem několikrát jel a udivilo mě na něm, že je to masové auto a přitom zábavné pro řidiče a podává pod tvrdou rukou skvělé výkony..
respond
anonymous
number of posts-
date of registration-
Sunday 07.05.2006 18:41, RE: Pro Chargera
Charger posted by:
Já neříkám že jsi neříkal že Mondeo má větší hmotnost...já jenom říkám proč! A to jsou podle mě pádné argumenty. Primera byla ve své době určitě jednen z nejlepších sedanů...to nepopírám a výbava byla taky dobrá. Mondeo samozřejmně nemá 4x větší výbavu, to je nadsázka, ale minimálně dvakrát to je...Porovnáváš tu Primeru se Sierrou...to je blbost, protože Sierra se začala vyrábět myslím v 84...to je 6 let....jo, víceprvková zadní náprava je dobrá věc...proto má tak stará primera tak dobré jízdní ...
Pozri, vysvetli mi aký je rozdiel medzi Primera: 0-100 9.8s max 205 a Mondeo: 0-100 9.8s. max 215. Možno má vyšší točivý moment, ale to je tak všetko, preto nebol problém sa ho držať. A ver mi že s tým Mondeom išiel na plno, lebo už s princípu nechcel aby ho nejaká stará Primera obehla. Ináč proti najnovšiemu Mondeu nič nemám, páči sa mi a kľudne by som ho bral, je to tiež veľmi dobré auto, určite lepšie ako tuctový Passat...
respond
anonymous
number of posts-
date of registration-
Sunday 07.05.2006 20:03, RE: Pro Chargera
Pozri, vysvetli mi aký je rozdiel medzi Primera: 0-100 9.8s max 205 a Mondeo: 0-100 9.8s. max 215. Možno má vyšší točivý moment, ale to je tak všetko, preto nebol problém sa ho držať. A ver mi že s tým Mondeom išiel na plno, lebo už s princípu nechcel aby ho nejaká stará Primera obehla. Ináč proti najnovšiemu Mondeu nič nemám, páči sa mi a kľudne by som ho bral, je to tiež veľmi dobré auto, určite lepšie ako tuctový Passat...
No Mondeo je rozhodně lepší jak Passat..jinak je jasné že ve vyšších rychlostech (např. zrychlení na 160) bude lepší Mondeo a to je ten rozdíl..a taky v pružnosti na různé převodové stupně a to je pro mě to hlavní- na zrychlení mi až tak nezáleží ale budiž- je jasné že Primera byla na svou dobu hodně dobré auto- to nepopírám a novější kousky se mi i docela líbí...jinak přesto si myslím že nejel naplno, že motor nedržel neustále u červeného pole, že nepodřazoval s meziplynem, že brzdil do zatáčky tak až se mu blokovaly kola a že ze zatáčky naopak vyjížděl s prokluzujícímy koly...to by jel naplno ale přesto má u mě Primera docela respekt )
respond
anonymous
number of posts-
date of registration-
Monday 08.05.2006 11:52, RE: Pro Chargera
Charger posted by:
No Mondeo je rozhodně lepší jak Passat..jinak je jasné že ve vyšších rychlostech (např. zrychlení na 160) bude lepší Mondeo a to je ten rozdíl..a taky v pružnosti na různé převodové stupně a to je pro mě to hlavní- na zrychlení mi až tak nezáleží ale budiž- je jasné že Primera byla na svou dobu hodně dobré auto- to nepopírám a novější kousky se mi i docela líbí...jinak přesto si myslím že nejel naplno, že motor nedržel neustále u červeného pole, že nepodřazoval s meziplynem, že brzdil do zatáčky...
Nevím jak dvoulitr, ale já měl to samé Mondeo s tou silnější osmnáctkou a tachometrově šla 230 a hlavně o tom člověk vůbec nevěděl že jede tak rychle i kdyby to bylo skutečných 210 nebo kolik. To bude ten zásadní rozdíl, ve straý Primeře, byť nepopírám její klady, si člověkmusí v této rychlosti nutně připadat jako závodník, zato v tom Mondeu se jen tak projíždíš a najednou tam je 220 a vůbec o tom nevíš.
respond
anonymous
number of posts-
date of registration-
Tuesday 09.05.2006 08:18, RE: Tak co?
Charger posted by:
Jo a pro autora....tak Romák, nebo bestdrifter??
Prozradím ti velké tajemství - Romák a Bestdrifter je jedna a tatáž osoba. Jaks na to přišel?
respond
anonymous
number of posts-
date of registration-
Tuesday 09.05.2006 15:17, RE: Tak co?
Romák posted by:
Prozradím ti velké tajemství - Romák a Bestdrifter je jedna a tatáž osoba. Jaks na to přišel?
To je opravdu obrovské tajemství..) No je to docela jednoduché když napíšeš recenzi i na Autorecenze.cz a máš tam mejla bestdrifter..
respond
1 2 3

Copyright © EBM system k.s., 2005 – 2024, all rights reserved.