0
back

diskuze k tématu: Nissan Almera 1,4 16V - zkušenosti po osmi letech

category of topic classification: japonská vozidla
anonymous
number of posts-
date of registration-
Wednesday 16.04.2008 12:59, RE: Kola
anonym posted by:
Jen by me zajimalo, kam dava recenzent tak trekova kola, o kterych pise, ze je preveze. Kdyby to bylo kombi, nereknu ani n, ale v sedanu? Na strechu?
do almery sedan jsem dal 2 kola, jen jedno přední kolo bylo položeno za přední sedačkou
respond
anonymous
number of posts-
date of registration-
Wednesday 16.04.2008 13:09, hawk
Almeru jsem měl (ale rok výroby 2000) - auto to bylo slušné, vynikalo hlavně spolehlivostí, po celou dobu užívání cca 100.000 km se v podstatě vyměnovaly jenom provozní kapaliny + jednou brzdové destičky. Tu poznámku o potrápení silnějších sportovních aut beru jako vtip - auto se v zatáčkách dost naklánělo, podvozek měkký a výkon byl průměrný své třídě.
respond
anonymous
number of posts-
date of registration-
Wednesday 16.04.2008 13:47, hezka recenze
hezka recenze, diky za ni.

pro autora: nezere Vam olej ?

btw...uz to tu bylo zmineno, nevite nekdo, jaka seriova cisla se udelovala JP almeram a jaka evropskym almeram ?
respond
anonymous
number of posts-
date of registration-
Wednesday 16.04.2008 13:47, RE: hawk
anonym posted by:
Almeru jsem měl (ale rok výroby 2000) - auto to bylo slušné, vynikalo hlavně spolehlivostí, po celou dobu užívání cca 100.000 km se v podstatě vyměnovaly jenom provozní kapaliny + jednou brzdové destičky. Tu poznámku o potrápení silnějších sportovních aut beru jako vtip - auto se v zatáčkách dost naklánělo, podvozek měkký a výkon byl průměrný své třídě.
Odpovida autor: Pokud r. 2000, tak jste mel N15 nebo novejsi N16? Recenze se tyka vyhradne N15 !!! S N16 nemam sebemensi zkusenost - jen jsem se v ni 1x kratce vezl coby spolujezdec a vubec mne nenadchla.
respond
anonymous
number of posts-
date of registration-
Wednesday 16.04.2008 13:50, RE: hezka recenze
anonym posted by:
hezka recenze, diky za ni.

pro autora: nezere Vam olej ?

btw...uz to tu bylo zmineno, nevite nekdo, jaka seriova cisla se udelovala JP almeram a jaka evropskym almeram ?
Odpovida autor: Olej nezere vubec. Menim po 15 k km a ubytek je prostym okem nepozorovatelny (po 150 k km a 10 letech provozu). V japonsku vyrobene zacinaji J nebo JN, viz vyse. Mohu se doma podivat a odpoved doplnit (mam japonskou).
respond
anonymous
number of posts-
date of registration-
Wednesday 16.04.2008 13:52, RE: hawk
anonym posted by:
Odpovida autor. Ohledne vtipu. Vyberte zatackovitou trasu a rad Vas svezu.
respond
anonymous
number of posts-
date of registration-
Wednesday 16.04.2008 13:55, RE: hawk
anonym posted by:
Odpovida autor. Nebo jinak. Co treba policke zatacky (trasa Nachod - Hronov - Police nad Metuji - Broumov) - krasna zanovni siroka zatackovita trasa. Muzete jet se svym sportakem prvni a ja se budu drzet za Vami, OK ?
respond
anonymous
number of posts-
date of registration-
Wednesday 16.04.2008 14:19, RE: jak to je
tomaskrtek posted by:

Aliance Renault-Nissan, uzavřená 27. března 1999, představuje jedinečné partnerství dvou globálních společností, které se spojily se záměrem dosáhnout výkonnosti společnou strategií, společnými cíly a zásadami, výsledky ovlivněnou synergií a sdílenou osvědčenou praxí. Obě společnosti respektují a posilují svou příslušnou identitu i svou značku.

Renault a Nissan se sídly v Paříži a Tokiu mají samostatnou manažerskou strukturu a své vlastní operace prostřednictvím příslušných exekutivních výborů...
No jo, ale konkretne renault se radi mezi nejhorsi evropske automobilky...a Nissan krom nekterych modelu taky zadna senzace. Hlavne v oblasti designu a interieru ma renault co dohanet, megane - suverene nejhorsi vuz nizssi stredni tridy v porovnani s konkurenci....podvozkove mu to naklepla i staricka octavia tour (ktera sve pocatky datuje do roku 1996)...jinak Nissan opravdu spolehlivej, vsichni co ho maji chvali. Mluvil jsem s clovekem, ktery dovazel japonska auta. Ten zrovna Nissana nemusel vubec, rikal nejhorsi japonec z osobaku po suzuky. Zadna vybava, nuda a nuda. My meli almeru jako pekac na chate, na vozeni vody, dreva a kameni na stavbu...po trech letech nulove pece to auto jezdilo jak z praku. Pak se utrhla karoserie v zadni casti (posledni naklad zeleznych traverz bylo asi hodne) a autiko slo fuc...nicmene drzak.
respond
anonymous
number of posts-
date of registration-
Wednesday 16.04.2008 15:26, RE: hawk
anonym posted by:
Odpovida autor. Nebo jinak. Co treba policke zatacky (trasa Nachod - Hronov - Police nad Metuji - Broumov) - krasna zanovni siroka zatackovita trasa. Muzete jet se svym sportakem prvni a ja se budu drzet za Vami, OK ?
Moc si nefanděte, Mám Lancii Deltu a garantuju Vám, že mě od první zatáčky neuvidíte.
respond
anonymous
number of posts-
date of registration-
Wednesday 16.04.2008 15:59, RE: hezka recenze
anonym posted by:
Odpovida autor: Olej nezere vubec. Menim po 15 k km a ubytek je prostym okem nepozorovatelny (po 150 k km a 10 letech provozu). V japonsku vyrobene zacinaji J nebo JN, viz vyse. Mohu se doma podivat a odpoved doplnit (mam japonskou).
Stejnou Almeru si koupil cca. před 5 lety kamarád a má ji dodnes. Zatím jen jezdí naprosto bez poruch. Několikrát jsem se v ní svezl a nebylo to špatné svezení, ale motor 1,4 mě moc neuchvátil, asi to bylo tím, že jsem měl galanta 2.0i 100KW)) Jinak si myslím, že kdyby měla Fábie tento motor, tak je někde jinde.

Nedávno si kolega z práce koupil Almeru z roku 2002 N16 a je z toho auta nešťastný. Auto je strašně tvrdé a navíc vybavené originálními "16" koly, jakýsi sport paket. Sportovní jízdní vlastnosti jsou super-motor 1,5 nic moc, ale auto sedí, jako přibité, ovšem komfort jízdy žádný. Jelikož jsme z podhorské oblasti, tak si asi dokážete představit ty silnice, takže špatná volba
respond
anonymous
number of posts-
date of registration-
Wednesday 16.04.2008 16:14, RE: hawk
anonym posted by:
Moc si nefanděte, Mám Lancii Deltu a garantuju Vám, že mě od první zatáčky neuvidíte.
Odpovida autor. Jde o porovnani srovnatelneho. Nepredpokladam, ze mate Lancia Delta I (Integrale supersport). Zrejme se bude jednat o II. generaci, ci snad o III. ? Jak psal jiz nekdo docela k veci vyse, v pripade N15 se jedna o prikladne vyresene jizdni vlastnosti (lehky, na 1,4 a dobu puvodu skvely motor, vzadu multilink, priznive rozlozeni hmotnosti na predni/zadni napravu). Zcela urcite tedy nepujde o pomerovani akcelerace (64 kW je halt 64 kw), ale zejmena o bezpecnost rychleho prujezdu zatackovitou trati. Ale to vsechno Vy zcela jiste dobre vite. At Vam LD slouzi alespon tak, jako mne N15.
respond
anonymous
number of posts-
date of registration-
Wednesday 16.04.2008 16:51, RE: souhlas
anonym posted by:
Odpovida autor. Nektere Almery se vyrabely v Japonsku (VIN zacinajici J, tusim - tu mam i ja). U tech je kvalita super, mozna trochu horsi ohledne koroze. Kvalita sla prudce dolu u nove rady N16, hlavne ze zacatku (ze by Renault ())?), dale N16 nesleduji, nelibi se mi. N15 si, pokud vim, zachovala kvalitu az do konce vyroby (t.j. i z UK a NL). Ohledne zarovek v hlavnich svetlometech - ted budu menit prvi (po 10 letech a 150 k km).
N16 se vyráběla v UK, v Sunderlandu. Měl jsem to auto v mutaci 1,5 HB. Velmi dobré jízdní vlastnosti, po výměně pneu za ´195´ z katastrofálních sériových Bridgestonů, které se sjely snad během jediného léta, držela jak přibitá. Bohužel proti N15 ztloustla na 1200 kg a to bylo znát ( N15 měla špatné crash testy a proto bylo nutno přidat na váze), hlavně v kombinaci s dlouhou převodovkou nebyla pružnost ve vyšší rychlosti valná. Ale zato vynikala nízkou spotřebou při dálkových jízdách. JInak maximální spokojenost, 6 let do 125 tis. km jsem měnil jen olej a destičky. Teprve pak přišel na řadu výfuk.
Bohužel, Nissan vlastně přestal dělat taková ta klasická, normální auta, sedany Infiniti se do Evropy nedováží, nakonec jsem musel naskočit do jiné japonské značky.
respond
anonymous
number of posts-
date of registration-
Wednesday 16.04.2008 17:07, RE: hawk
anonym posted by:
Ja mam BMW E46 330i .....garantuji Vam to same, a jeste me spolujezdci v aute pri akci usnou
respond
anonymous
number of posts-
date of registration-
Wednesday 16.04.2008 17:11, RE: hawk
anonym posted by:
Ja mam BMW E46 330i .....garantuji Vam to same, a jeste me spolujezdci v aute pri akci usnou
Odpovida autor: Svata prostoto.
respond
anonymous
number of posts-
date of registration-
Wednesday 16.04.2008 17:14, RE: souhlas
anonym posted by:
N16 se vyráběla v UK, v Sunderlandu. Měl jsem to auto v mutaci 1,5 HB. Velmi dobré jízdní vlastnosti, po výměně pneu za ´195´ z katastrofálních sériových Bridgestonů, které se sjely snad během jediného léta, držela jak přibitá. Bohužel proti N15 ztloustla na 1200 kg a to bylo znát ( N15 měla špatné crash testy a proto bylo nutno přidat na váze), hlavně v kombinaci s dlouhou převodovkou nebyla pružnost ve vyšší rychlosti valná. Ale zato vynikala nízkou spotřebou při dálkových jízdách. JInak ma...
Odpovida autor: Plny souhlas, tusim, ze mne tez nemine prestup jinam. Co jste volil Vy a jak jste spokojen?
respond
anonymous
number of posts-
date of registration-
Wednesday 16.04.2008 17:17, Hrůza
mastercar posted by:
Stejnou Almeru si koupil cca. před 5 lety kamarád a má ji dodnes. Zatím jen jezdí naprosto bez poruch. Několikrát jsem se v ní svezl a nebylo to špatné svezení, ale motor 1,4 mě moc neuchvátil, asi to bylo tím, že jsem měl galanta 2.0i 100KW)) Jinak si myslím, že kdyby měla Fábie tento motor, tak je někde jinde.

Nedávno si kolega z práce koupil Almeru z roku 2002 N16 a je z toho auta nešťastný. Auto je strašně tvrdé a navíc vybavené originálními "16" koly, jakýsi sport paket. Sportovní...
No že recenze bude supr kvalitní je znát už z hlášky "příkladně tuhá karoserie..." Se podívej na výsledky crashtestu toho tvýho držáka, asi jako Felda 1a půl hvězdy, dost vražda!
http://www.auto.cz/main.php?site=crashtesty_detail&kod=nial1999
respond
anonymous
number of posts-
date of registration-
Wednesday 16.04.2008 17:22, RE: Hrůza
anonym posted by:
No že recenze bude supr kvalitní je znát už z hlášky "příkladně tuhá karoserie..." Se podívej na výsledky crashtestu toho tvýho držáka, asi jako Felda 1a půl hvězdy, dost vražda!
http://www.auto.cz/main.php?site=crashtesty_detail&kod=nial1999
Odpovídá autor: No máš pravdu, že ve svým autě se docela bojím, o o almeře je známo, že nic neustojí, ale na druhou stranu, může na mě spadnout i meteorit v posteli, tak co, stejně si myslím, že ty slavný crash testy jsou švindl a zaplacený!
respond
anonymous
number of posts-
date of registration-
Wednesday 16.04.2008 17:25, RE: Hrůza
anonym posted by:
Odpovídá autor: No máš pravdu, že ve svým autě se docela bojím, o o almeře je známo, že nic neustojí, ale na druhou stranu, může na mě spadnout i meteorit v posteli, tak co, stejně si myslím, že ty slavný crash testy jsou švindl a zaplacený!
Odpovida autor: Hej hej,tady ma nekdo schizu a vydava se za me. Autor jsem ja, ja mam auto,do kteryho se vlezu jen ja veverka a to merim 120 cm
respond
anonymous
number of posts-
date of registration-
Wednesday 16.04.2008 17:26, RE: Hrůza
anonym posted by:
Odpovida autor: Hej hej,tady ma nekdo schizu a vydava se za me. Autor jsem ja, ja mam auto,do kteryho se vlezu jen ja veverka a to merim 120 cm
Odpovida autor ch jo, bude prset,deti si hraji
respond
anonymous
number of posts-
date of registration-
Wednesday 16.04.2008 17:27, RE: hawk
anonym posted by:
Odpovida autor: Svata prostoto.
Odpovida autor: Vsichni co maji BMW jsou socky
respond
1 2 3 4

Copyright © EBM system k.s., 2005 – 2024, all rights reserved.