0
back
 

diskuze k tématu: Na jih Chorvatska mimo dálnice

category of topic classification:
stréc od piva
number of posts652
date of registration23.11.2007
Wednesday 17.06.2015 22:58, češi
zajímala by mne cílová skupina pro tento článek.

Pokud jedu na dovolenou,tak přeci nejedu,abych tam řešil,jestli tam zmrzlina stoji 1 Euro nebo 2 s kalkulačkou v ruce...a manželka říkala,táto to nekupuj,u nás v Praze je zmrzlina za 10kč.

Stejně tak nedávny článek na idnes.kde řešili že známku nekupujte na Rakousko tam ale tam..ušetříte 60kč...

To opravdu na dovolenou jedou lidi,aby pak řešili každou korunu jen aby byly v CHorvatsku ? Není lepší v ČR a neřešit blbosti ?
respond
Arthuro
number of posts82
date of registration11.06.2013
Thursday 18.06.2015 10:10, RE: češi
stréc od piva posted by:
zajímala by mne cílová skupina pro tento článek.Pokud jedu na dovolenou,tak přeci nejedu,abych tam řešil,jestli tam zmrzlina stoji 1 Euro nebo 2 s kalkulačkou v ruce...a manželka říkala,táto to nekupuj,u nás v Praze je zmrzlina za 10kč.Stejně tak nedávny článek na idnes.kde řešili že známku nekupujte na Rakousko tam ale tam..ušetříte 60kč...To opravdu na dovolenou jedou lidi,aby pak řešili každou korunu jen aby byly v CHorvatsku ? Není lepší v ČR a neřešit blbosti ?


Strécu, třeba pro mě, loni jsem si dal celou Magistrálu z Rijeky do Dubrovniku Pandou a letos si to téměř zopakuji s Musou, jen s malým rozdílem, že pojedu "pouze" do Stonu (cca. 60km před Dubrovnikem), tam uhnu na Pelješac a dále na Korčulu. A to vše ne proto, že bych chtěl ušetřit pár "Kuníků" za dálnici, ale prostě proto, že se mi to líbí (Krajina, výhledy, scenérie)...

Ciao,
Arthuro
respond
martines23
number of posts2
date of registration18.06.2015
Thursday 18.06.2015 10:52, co pres Bosnu?
Nejel nekdo pres Bosnu smer Bihac - NP Una - Livno - Mostar?
Pripada mi to dobrodruznejsi, benzin levnejsi a mene turistu (snad).
Nejake zkusenosti, tipy?
m.
respond
kamil321
number of posts70
date of registration19.01.2012
Thursday 18.06.2015 12:40, RE: co pres Bosnu?
martines23 posted by:
Nejel nekdo pres Bosnu smer Bihac - NP Una - Livno - Mostar?Pripada mi to dobrodruznejsi, benzin levnejsi a mene turistu (snad).Nejake zkusenosti, tipy?m.


Koukám taky zajímavá trasa, musím někdy vyzkoušet:) Jel jsem jen Knin, Sinj, Imotski, Medugorje, Mostar, a bylo to úplně v pohodě. Vzrušení míň, úzší spíš nudnější cesty. Delta Neretvy i Mostar ale mají své kouzlo, fakt krásny, a u Mostaru se spíš jezdí pomaleji, a kruháče a podobně docela chaos, systém troubení a kdo dřív přijde, dřív jede, ale člověk si zvykne a krásná zkušenost:) Medugorje po cestě je poutní místo, tak tam bylo spíš víc než dost turistů:) Akorát v Bosně na hranicích dřímali a hráli karty 3 celníci s ovčákem a vyloženě je probralo, že někdo přijel a chtěli vidět i co mám v ledničce:)

Jinak pro Stréca:) Z dálnice neuvidím nic, vždycky jezdím po staré, mimo někdy cesty okolo Krapiny po Záhřeb, vyloženě se na tu cestu těším, mezi horami se dají nafotit krásné fotky, hlavně když člověk projede průsmykem a najednou vidí pod sebou 1700 metrů moře, krása. Mariboru se vyhýbám taky, přes Mureck, pohodová cesta:)
respond
martines23
number of posts2
date of registration18.06.2015
Thursday 18.06.2015 14:17, RE: kamil321
diky za info, o teto ceste jsem take uvazoval, ale Bosna zatim vede :)
m.
respond
capslock
number of posts354
date of registration28.07.2007
Thursday 18.06.2015 16:34, RE: češi
stréc od piva posted by:
...a manželka říkala,táto to nekupuj,u nás v Praze je zmrzlina za 10kč.Stejně tak nedávny článek na idnes.kde řešili že známku nekupujte na Rakousko tam ale tam..... Není lepší v ČR a neřešit blbosti ?


Strécu, než začneš zvracet do diskuze, zkus si přečíst článek ještě jednou, abys pochopil, o čem je.
A idnes článek Autem do Chorvatska, který zřejmě zmiňuješ, jsi opět nepochopil. Autor zmínil, že je zbytečné kupovat palivo i známku na předraženém českém Agipu, když na pumpě vedle dostaneš to samé o několik stovek levněji. To ti samozřejmě nebrání tam nakupovat, jestliže ti dělá dobře vyhazovat peníze do kanálu (přestože jde jen o několik stovek).
respond
stréc od piva
number of posts652
date of registration23.11.2007
Thursday 18.06.2015 23:35, RE: češi
capslock posted by:
stréc od piva posted by:
...a manželka říkala,táto to nekupuj,u nás v Praze je zmrzlina za 10kč.Stejně tak nedávny článek na idnes.kde řešili že známku nekupujte na Rakousko tam ale tam..... Není lepší v ČR a neřešit blbosti ?
Strécu, než začneš zvracet do diskuze, zkus si přečíst článek ještě jednou, abys pochopil, o čem je. A idnes článek Autem do Chorvatska, který zřejmě zmiňuješ, jsi opět nepochopil. Autor zmínil, že je zbytečné kupovat palivo i známku na předraženém českém Agipu, když na pumpě vedle dostaneš to samé o několik stovek levněji. To ti samozřejmě nebrání tam nakupovat, jestliže ti dělá dobře vyhazovat peníze do kanálu (přestože jde jen o několik stovek).


ale ja nezakládám hype...jen mi to přijde trošku přitažené za vlasy.Borec jede X1čkou a napíše toto:
"Rakouská dálniční známka za 310 Kč? Proč, když ji seženu o půl kilometru dál na rakouské čerpačce BP za 240 Kč? I ta nafta je tu o 2,60 koruny levnější, benzin vyjde nastejno"

Řešit 70.-kč rozdíl na cestě,která mne v globále bude stát 6000.-kč mi přijde maloměšťácké.
Buď někam jedu proto,že chci odpočinout anebo někam jedu a budu furt řešit jestli tady to nestojí o pět korun víc než v dědině vedle....

Stejně tak řešit jestli benzín je tam o 3kč levnější.Vemu li v potaz,že do Chorvatská je potřeba 2x60litru= 120litrů = opět při rozdílu 3kč/l je to rozdíl cca 400.-kč

Opravdu to stojí za to,řešit jestli mohu vzít benzín tady..nebo hledat kde bude levněji?

Pak se nedivme že máme pověst paštikářů ve světě co by si nejraději vezly kanystry a ledničku
respond
Fanda
number of posts551
date of registration28.09.2008
Friday 19.06.2015 10:23, Chorvatsko
Zajímavá cesta je z Dubrovníku na Mostar,kde stojí za to se zastavit,dále na Jablanicu,Bugojno a Donji Vakuf.Je to hodně horami s nádhernými výhledy,místy je silnice přímo zatesaná ve skále.Dále jsem pokračoval na Jajce,kde je super kemp u Plivského jezera.Přímo v městečku Jajce jsou pěkné vodopády a pevnost.Z Jajce se nechá pokračovat na Banja Luku a přes hraniční přechod Bosanská Gradiska přejet na sever Chorvatska, dále na Daruvar a přes přechod Barcs do Maďarska.Odtud přes Nagytát se dostanete do Keszthely k Balatonu.Z Keszthely jsem jel na Sopron a do Vídně.Celá cesta je kupodivu nepatrně kratší než po dálnici ,ale přibližně o pět hodin delší.Objevil jsem jí náhodou když v Chorvatsku byla kvůli požárům zavřená dálnice.Pokud nechvátáte,tak můžete cestou přespat třeba v kempu v Jajce. Zrovna tak je zajímavé cestování vnitrozemím Černé Hory.
respond
capslock
number of posts354
date of registration28.07.2007
Friday 19.06.2015 14:34, RE: češi
stréc od piva posted by:
:"Rakouská dálniční známka za 310 Kč? ...řešit jestli tady to nestojí o pět korun víc než v dědině vedle....


Autor píše pro čtenáře, které to může zajímat - je skutečně důležité, jakým autem jel? Jsou zmíněné dvě sousední čerpačky, kde Aral je dražší o 4 Kč/litr. Možná autorovi přijde kupovat naprosto stejný produkt ve srovnatelném prostředí bez jakékoliv přidané hodnoty nezanedbatelně dráž jako nerozumné - třeba už jen z principu.

Předpokládám, že eura také měníš za 33 Kč bez hnutí brvou a směnárny za 28 necháváš paštikářům. Krom toho, nemám pocit, že by Češi měli takovou pověst, možná se ale každý pohybujeme v jiném prostředí.
respond
Petr S
number of posts1250
date of registration28.11.2008
Saturday 20.06.2015 00:28, Na jih Chorvatska mimo dálnice
Na jih Chorvatska mimo dálnice: bych to viděl... ...letecky

Řídit cca 18h čistého času, to je slušný masochismus... Kolik se vlastně celkem ušetří peněz oproti dálnici?
respond
Fanda
number of posts551
date of registration28.09.2008
Saturday 20.06.2015 08:54, RE: Na jih Chorvatska mimo dálnice
Petr S posted by:
Na jih Chorvatska mimo dálnice: bych to viděl... ...letecky Řídit cca 18h čistého času, to je slušný masochismus... Kolik se vlastně celkem ušetří peněz oproti dálnici?


Nemusí jít vždy o peníze.Průjezd vnitrozemím Bosny a Hercegoviny ,Nebo například Černé hory stojí za to.Od té doby ,co s námi nejezdí děti,tak si užíváme dovolenou zásadně mimo sezonu a i cestu si naplánuji ,jako část dovolené.Pokud se nám někde líbí,klidně se zdržíme i déle.
respond




Copyright © EBM system k.s., 2005 – 2024, all rights reserved.