anonym posted by:
To je jako kdyby si srovnával trabanta s audinou. Opel a Mazda - kvalita nebe a dudy. Měl jsem vectru B a po ní mazdu z toho samého roku. Nesrovnatelně lepší jízdní vlastnosti díky víceprvkové zadní nápravě, lepší vedení stopy, větší držák, špičkové brzdy a nekrade se. Až na luxusnější provedení interiéru (na který se ovšem nejezdí) vše ostatní bylo na mnohem vyšší úrovni u mazdy.
Až tak jistý bych si nebyl..Měl jsem tři Mazdy..323, 323 F, a nedávno jsem prodal 626 GF r.v. 01. A můžu posuzovat s Vectrou r.v. 2000 a celkem vyrovnané. Koroze byla u obou, dílenské zpracování stejné, komfort a výbava lepší u Vectry, jízdní vlastnosti také. Měl jsem jí ve výbavě Sport 2.0 dti. Jen ty Mazdy jsou prostě spolehlivejší a trvanlivejší, co se týče výmeny a opotřebení nd. Měl jsem na týden půjčenou Astru H 1.6 16V a můžu říct, že je to velmi, velmi slušné auto. Podvozek jistý a pevný, motor hezky táhne, pěkný interiér/nemusí se líbit každému/. Až na spotřebu 9.8l. Ale využíval jsem potencial motoru naplno. Opel udělal obrovský kus práce. I o ní teď uvažuji.