Bzencan posted by:
Giorgio posted by:
KoobaS posted by:
S kontrolkami airbagu a konektory pod sedačkou jsem měl drobné problémy v Alfě 147. Nastartuj si auto, tak aby ti pípala ta kontrolka a pojezdi sedačkami dopředu a dozadu. Najdi kabel pod sedačkou a trošku s ním pohýbej. Tím aspoň zjistíš jestli je to tím nebo ne.Osobně jsem si myslel, že ten kabel budou mít jenom auta s bagem v sedačce, ale pravděpodobně to bude hlídat zda na sedačce někdo sedí a zda má zaplej pás...
To sice můžeš pomoci, ale nesmaže to chybu, tzn. nepřestane svítit ta kontrolka sama od sebe. Je nutné připojit diagnostiku (použít plnou verzi softwaru MultiECUScan (dříve Fiat ECUScan) + příslušný kabel a adaptéry: http://www.multiecuscan.net/SupportedVehiclesList.aspx) a podle toho se zařídit. Diagnostika určí, zda je chyba platná (aktuálně zjištěná), nebo se objevila v minulosti a nyní netrvá (tzn. stačí ji smazat).Například některé verze airbagů od TRW totiž při pohybu sedadlem za sepnutého zapalování vyhodí chybu vystřelené pyropatrony/předpínače - a tato chyba musí být vymazána, sama nezhasne (kvůli bezpečnosti). Na počtu airbagů přitom vůbec nezáleží.
Dekuji za tuto odpoved, pokusim to udelat. Co se tyce sedacek, nic se nezmenilo. Hybal jsem s nimi, ale problem s airbagy trva.Budu muset tu diagnostiku. Napsal jsem vsak uz i bazaristovi, ze auto chci vratit. Uvidime, jakou dostanu odpoved. MIMOCHODEM, mam jeste tento dotaz: Co se tyce jezdeni samotneho, auto se zda byt v poradku, naskoci hned, motor pravidelny. Dens vecer se mi vsak stalo toto: mel jsem plne zarosene predni sklo v aute. Trvalo to par minut, nez jsem jej odfoukal klimou..mozna 5-10min. Nemohl jsem do te doby odjet, nic jsem nevidel.Ze skla, kdyz jsem sahl na nej rukou, tekla skoro voda - tzn. totalne zarosene. U jineho auta jsem neco podobneho zatim nezazil (tzn. zaroseni ano, ale ne v tomto rozsahu). Divne bylo, ze bocni skla zamlzeny vubec nebyly. Zadni skla opet ano. Je mozne, ze i toto by mohl byt problem? S nejakym takovy zarosenim opravdu nejsem schopen odjet pri nasednuti do auta z mista. Nebo byla dnes jen mimoradne vlhka noc?