PetrT posted by:
Zkošenost s Ceedem nemám, jen s i30 což je vlastně totéž. Vlastní ho známá tady vedle z firmy, párkrát jsem si ho půjčil, jednou i na delší cetu. Ze zvědavosti. Abych viděl co na tom je. Je to 1,6 automat v tehdy plné výbavě, cena jak dva základní modely. V autě to poznat neni. Interier hnus, ani nedokáží barevně sladit displeje. U rok starého auta vrzal interier. Sedadla celkem dobrý. Couvací kamera v zrcátku jak kdyby ji dodělával Franta z garáže, všiml jsem si jí zcela náhodně až po několika hodinách. Byl to automat, auto vůbec nejelo a spotřeba pod 9l jedině zázrakem. Můžu porovnávat s 8 let starou Corrolou 1,6 automat s kterou jsem jezdil často a ta je daleko živější při lehce nižší spotřebě. Celkově Corolla je lepší, a to je prosím 8 let stará, konstrukčně tak 13 let. S Golfem TSI to porovnávat nejde vůbec, to je skoro jako jiná třída. Pochybuji že 1,4 bude živější než 1,6, byt v automatu. Ale běžte se svézt, je to nové auto za na první pohled málo peněz. To je pravda. Ale já bych se zkusil podívat jestli by nebyl nějaký doprodej Megane někde. A nová Astra stojí jen o trochu víc...
Doprodej Megane? Megane se ještě pořád prodává, jestli doprodejem myslíš 1,6 atmo benzín, tak to už je taky s křížkem po funuse. Plní Euro V a na to už je pozdě. Nicméně v brně jsou na prodej u dealerů ojeté asi 2 nebo 3 jednašestky v kombíku. Nový půjde pod 300 tkč sehnat s benzínovou 1,2tce...
Netvrdím že je Megane to nejlepší auto na světě, ale mám ho měsíca cca 2000km a zatím mi velmi vyhovuje... Ale myslím že růžové brýle začnou časem padat a na nějaké nedostatky přijdu :) Cca před půl rokem jsem projížděl novou i30 s 1,6 naftou v automatu v plné palbě. A musím říct, že Megane je mi o dost příjemnější...
A obecně porovnávat turbomotor a atmosféru podobného výkonu je vedle... 95% lidí se bude mnohem lépe jezdit s turbem...
Focus do 350tkč taky půjde sehnat nový, jenom mě by úplně nevyhovovala ta výbava...