citation:
reakce na: JARDA3, 02.12.2019 17:20 ( takhle to přesně je.lidi naiv ...)
Ano, ano. Nová X3 nevím kolik stála v roce 2006, ale pod milion to nebylo. Jednak je to 13 let staré, za další čtvrt míče najeto a cena na úrovni 10%. V podstatě auto na cestě na vrakoviště. Nevím, proč by někdo někomu cizímu financoval jeho spotřebu, formou uvedení prodávaného auta do špičkového stavu. To si někdo myslí, že původní majitel nasype do auta 50-100 tis., protože ho bude prodávat? Fakticky ani nemá cenu do auta na prodej cokoliv investovat, s vidinou prodeje za lepší cenu, protože ty jitrnice koukají jen na cenu a vyservisované auto je pak prakticky stejně neprodejné za adekvátní cenu. Naprostá většina kupujících si stejně koupí auto, co je na kaši, protože bylo levné.
Já když prodávám auto, tak vždycky to je auto, které dostávalo poctivou péči, interiér i exteriér ve špičkovém stavu. Nic obouchaného, poškrábaného a podobně. Není to žádná past, ale pokud se mají dělat rozvody, nebo něco podobného, tak už to nechám na nového majitele, ať ví, co tam má. Přece nebudu investovat, když se mi to absolutně nevyplatí. Jestli je auto s čerstvě udělanými rozvody nebo ne, to v ceně neudělá rozdíl ani korunu. A ještě tomu ani nebude stejně nikdo věřit. V létě jsem prodával 2 Mondea, oboje před 200tkm servisem, který je velký. Kupující věděli. Jedno Mondeo v pohodně, druhé Mondeo se novému majiteli podělalo cestou domů. U nás jezdilo a neměli jsme nejmenší ponětí, že je něco špatně. Doslova a do písmeně těsně po koupi došlo k podpálení ventilu a pístu. Auto jezdilo naprosto bez jakéhokoliv náznaku problému, borec ujel asi 50km a konečná. Motor KO. Ono do poslední chvíle to není poznat a pak to jde ve vteřinách, jak se udělá maličká dírka, tak to pak jede jak autogenem. Kluk si sehnal jinej motor, nechal to přehodit a měl kliku, že to koupil ode mě, protože jak to hned dal do servisu, tak by ho asi kdokoliv jinej už poslal do prdele. Já jsem se s ním normálně lidsky domluvil na proplacení poloviny ceny. Ve finále, když započetl slevu, že to koupil rychle, tak se to vlastně srovnalo. Kluk byl spokojenej a ještě mu zůstala kupa náhradních dílů z původního motoru. A tak by to asi mělo být, aby tak nějak byly obě strany spokojené.