Martin posted by:
Treba pozerať aj nato, aký ma to auto výkon. Spoteba je podľa mňa slušná. Pri plnom zaťažení 7.8L je veľmi slušné. S obyčajným benzínovým motorom tohto výkonu by bola spotreba pri plnom zaťažení určite okolo 10L/100km. Nehovoriac o tom že výhody hybridu sa prejavia hlavne v meste kde sa s ním dá jazdiť do 7L/100km. Bežne benzinové motory mávajú v meste cca 10L/100km.
Tento Civic se mi velice líbí, ale co se týče hybridní technologie, tak jsem čekal něco trochu víc. Čekal jsem, že to bude spotřeba kolem 3-4litrů, pak by to mělo nějaký smysl. V tomto případě se mi nejeví koupě takového vozu příliš atraktivní, nehledě na to, že náš stát na rozdíl od jiných zemí vůbec nezvýhodňuje nákup takového vozu. V jiných zemích jsou při nákupu ekologického (hybrid,CNG,LPG) vozu poskytovány různé daňové úlevy, dálniční známky zdarma a td. U nás naopak stále platí zákaz vjezdu s LPG do podzemních garáží a to i přesto, že tento zákaz byl ve většině zemí zrušen, neboť systémy provozu LPG jsou již na takové úrovni, že žádné nebezpečí nehrozí. Mám dojem, že Toyota pracuje asi nejvíc na vývoji hybridního pohonu a doshuje trochu lepších parametrů z hlediska výkonu a spotřeby. No nicméně zatím, tak jak to je bych asi sáhnul po té 1,8čce, nebo po superdiselu CDTI.