tomaskrtek posted by:
fakt je že benzínovou atmosférou v japonci nelze nic zkazit, chvilku mi trvalo než jsem na to přišel ale teď už bych nic neměnil, Toy Camry 2,2 16V-4 roky a 100tis. na ojetině bez poruchy, Maxima 3.0 QX A32-4 roky a 130tis na ojetině, 350Z 2x, Infi G35, Infi FX35...žádnej problém s autem už tak 13 let...prostě co jsem poznal atmosféry od japonců, dvoulitr je minimum, co bych pořídil radši je V6 třílitra...nedávali ho do Accorda náhodou taky?
Já myslím, že tady bude spíše rozhodovat cena, a ta je příznivější pro Mondeo. Accord je pravděpodobně kvalitativně lepším vozem, nicméně se to odráží v ceně a mám Hondě tochu za zlé, že mu nedopřála šestiválec. Takovému autu by slušel.
Psal jsem to už do anonymní poradny - bude to o penězích a podle mě se nedá jednoznačně tvrdit, že souhrné náklady na Accorda budou nižší než na Mondeo, což tady vypadá jako kritérium s velkou váhou. Mondeo dopřeje taky velmi příjemnou jízdu a třeba s 2,5 V6 velmi příjemné chování motoru s obdobnou spotřebou jako Accord 2,4. Navíc Mondeo nabízí karosářskou variantu liftback. Zase na druhou stranu do naftového Mondea bych nešel i přes všechna žehrání, že faceliftem nastalo zlepšení jejich kvalit. Na 15-20 tisíc/rok bych u ojetiny volil benzín. Mondeo se dá sehnat asi v 7-mi výkonových variantách a 4 různé obsahy (1,8 - 81,92 a 96kW, 2,0 - 107kW, 2,5 - 125kW, 3,0 - 150 a 166kW) všechno v benzínu, takže se dá zvolit velký auto na poskakování do města s 1,8 (tam je to dostatečná motorizace) nebo vůz na překonávání velkých vzdáleností s nějakou V6, ale pozor na 3,0 se 166 kW v ST 220. Tam je spousta dílů jiných než na běžné Mondeo a i běžná údržba, pokud by chtěl člověk používat díly, které tam patří, umí vlézt do peněz. I motor v ST-čku má pihu na kráse, je potřeba pečlivě kontrolovat hladinu oleje, ale to u Accordu asi moc jiné nebude.
Jestli má tazatel dost peněz do začátku, tak mu doporučím Accord, ale jestli by to měl nějak finančně "lepit", tak mu spíše doporučím Mondeo, zejména, pokud není technicky zdatný, protože servisní síť na Mondeo je širší stejně jako nabídka druhovýrobových ND a na vrakovištích asi taky na jednoho Accorda bude víc Mondeí.