Sunday 03.08.2008 02:05,
tak se mu nesmějte
Sierra je kultovní auto 80 let. Mám ještě jednu toho modelu co je na obrázku, najeto poctivých 101 tisíc ( druhý majitel ), Bez koroze a ve skvělém stavu. Teď mi kroupy rozbily čumák a to bylo do breku, u nás letěly ve vodorovné přímce, v obci přišla většina baráků o střechu a já výhledově o čelní sklo a reálně o přední blinkry, plast prostě prostřílely...
Sierru kombi 1993 jsem měl osm let a do oprav karoserie jsem nešel jen z toho důvodu, že za ty peníze bych měl dvě jiné na první pohled lepší a méně opotřebené. Jinak autor celkem nekecá ohledně výkonu. Na 1350 kilové auto je 100 koní opravdu naddimenzováno, takže s tou mojí druhou, pečlivě opečovávanou a neopotřebenou to nandám lecčemus z běžné tržní nabídky. Pravda, 200 bych si fakt netroufl, brzdy jsou opravdu poddimenzované!!!, nehledě na to, že je to lehké auto.
Je pravdou, že v Sierrách nyní jezdí hodně našich opálených spoluobčanů, ale to nejsou auta, ale neudržované vraky. Já hovořím o budoucím leštěném a hýčkaném veteránovi, pokud mne někdo nenaboří...zajímavé je, že jsem od Š120 postupoval přes Favorita a Renaulta 19 k Sieřře a dnes jinam, ale právě a jen jednu ze svých dvou Sierr jsem před měsícem při odjezdu na šroťák tak trochu obrečel...
dodatek :
Mno, opálení spoluobčané také milují Mercedesy a shnilé letité Bavoráky, pokud vím...a autor recenze by si měl nechat vyměnit čidlo volnoběhu a bylo by po houpání a chcípání. Jo a spojku, tu má dle příznaků v háji, měnil jsem ji u obou.
respond