Roadmaster posted by:
Mám Sierru 2,0i DOHC Ghia hatchback a s lehkou nohou jsem v létě jezdil štreky za 7,3 l/100 km. Pokud jezdíte se Scorpiem ještě za míň, pak gratuluji! Motor je to fantastickej, malé srovnání s šestnáctiventilovou jednotkou 2,0i z Mondea: ve srovnání s dvoulitrem ze Scorpia, resp. Sierry, mají téměř shodný točivý moment, okolo 175 N.m. Sierra jej však dosahuje při 2 500 ot./min, kdežto Mondeo až při 4 000 ot./min! Takže proto ta pružnost. Se zadním náhonem zažijete v zimě spoustu legrace, ale opa...
Reaguji na předešlé texty o Scorpiu 2,0i DOHC a musím vše jenom potvrdit. Vlastním Ford Scorpio 2,0i DOHC, r.v. 1993, sedan, dovezl jsem si ho asi před rokem a půl z německa. Měl najeto poctivých 230 tis. km a nyní po připsání dalších 20 tis km jsem s ním naprosto spokojen. Používám vozidlo každý den pro dojíždění do práce a převážně v dálničním provozu držím spotřebu v pohodě do 8 l/100 km. Je to naprosto nenáročný pohodlný kočár a navíc se mi tento kufrový model moc líbí. Náhradní díly jsou dobře k sehnání a i nové neoriginální díly jsou za dost dobré ceny. Např. nový zadní díl výfuku jsem pořídil za 1.200,- Kč, jinak měním jenom olej, filtry, svíčky a to stačí. K tomu všemu se pořizovací cena takovýhleho Scorpia v německu pohybuje do 1000 EUR, takže se všemi náklady okolo máte za cca 40.000,- Kč fakt spolehlivý, nenáročný a pohodlný auto.