rojack posted by:
Tazateli bych vzkázal pro "povzbuzení" tohle: Před sedmi lety jsem koupil ojeté auto za 150k. Protože jsem všechny účty a poznámky k opravám schovával, letos jsem si řekl, že udělám rekapitulaci nákladů. Do té doby jsem to neudělal, aby mě nešlehlo. Takže první oprava ihned po nákupu, která obsahovala výměny všech kapalin, rozvody, výměnu jednoho zámku a něco malého na přední nápravě, baterka, byla za 25k. No a za těch sedm let jsem do auta mimo benzinu a pojištění vrazil celkem.............. 148k. A to jsem si spoustu věcí dělal sám nebo skoro zdarma jeden známý. Takže já bych do staré plečky jménem BMW nikdy nešel.
Petr-Tipcars: Nevím, částka 148t mimo benzín a pojištění mi přijde za 7let u benzínu dost vysoká. Za sebe mohu říct, že u původně 7letého, nyní 10letého auta jsem po 3 letech bez pojištění a samozřejmě benzínu na 30t. A to jsem musel dát nové zadní pružiny, vyměnit trubky k zadním brzdám, dělal jsem si komplet brzdy na zadku (kotouče, desky), koupit komplet jedno nové obutí, teď jsem dokupoval jeté elektrony. Prostě vím přesně, kam šla každá koruna a vím, že byla použitá účelně. Je fakt, že třeba o motoru krom filtrů a oleje a jednoho shánění napínáku řetězu nevím. Ale 21t ročně jen čistě na servis je trochu dost, což říkám bez znalosti nájezdu. Jenže problém u pána může být i těch 10t plus pojistka ročně navíc...