anonym posted by:
Berte raději Ka, Fiaty jsou šmejdy - fakt strašný...možná teď už ne, ale uni i první punto - škoda mluvit.
Musim se zastat Fiatu: r - 1996 koupeno nove Cinquecento 0,9i. Nejlevnejsi auto takze se setrilo na cem se dalo. Zadne extra pohodli - ale po technicke strance nikdy nezklamalo. Ano vyfuk rezavel dost rychle a obcas praskla zarovka, ale jinak nic co by znemoznilo jizdu. Na 100 tis zacaly netesnosti motoru - pretesnila se hlava a zase byl klid. Prodano 2001 s poctem 160 000 km. Coz je na vysokootackovy 0,9 motor dost slusny vykon. Prekvapil me.
2001 - Punto 2. generace, tak tam zase zlobil vyfuk, ale jinak absolutne nic. Prodano s 85 000 km na tacho bez jakychkoli vaznych zavad.
2003 - Brava rv 2000 - opet bez problemu, jen dira ve vyfuku ... najeto 35 000 km (z celkovych 85 000) bez jedineho sramu na spolehlivosti.
Ted se zajimam o Stillo.
Ja se s nikym nebudu hadat ze Fiat skutecne vyrabel smejdsky auta, ale je to peknejch par let zpatky. Fiatu vyrobeneho po roce 2000 bych se nebal ani v nejmensim - a tech starsich asi take ne. Mozna jsem mel jen stesti na dobre kusy ...
Ale pote, co kolegovi preskocil rozvodovy retez na Fabii 1.2 HTP pri startovani - a museli ho odtahnout ... Vite co rekli v servisu? "Joo, to vime, to se obcas stava" ... jezisi, jak to auto designovali? To u Fiatu me nikdy za tech 9 let nepotkala zadna zavada, co by mi znemoznila provoz vozidla. Nejvaznejsimi poruchami byly diry ve vyfuku a tim padem nizsi vykon, velky hluk ...
Sam bych volil Fiat Punto 2. generace, ale Ford KA jsem take vlastnil cca 3 mesice a musim smeknout - skutecne jak motokara. Je pravdou, ze jsem se v KAcku naramne bavil - drzi na silnici vyborne a je pekne zive - zivejsi nez Fiat (oba motory 44kw). Ale z praktickeho hlediska - dily na KA jsou celkem drahe - preci jen je trochu vystredni - v porovnani s Fiatem. A hlavne - v KAcku je vazne malo mista a o kufru se vubec neda mluvit. Tam proste nic nenacpete. Takze rozhodujete-li se rozumem, volte Punto, pokud zvitezi srdce a dovadeni na silnici, berte KAcko.
Podotykam ze s obema vozy mam zkusenost (ale stejne stranim Fiatum :)