anonym posted by:
Pravě proto že jezdím radši autem než vlakem,tak už forda radši ne.Vynikají neobyčejným množstvím drobných poruch,s kterýma se nechá doject domů,ale řádně znepříjemní život - jen namátkou speciální fordacký spojkový pedál se samoštelem,poruchy centrálu,elektriky,olej.vany,čepů,silentbloků a další a další.Naproti tomu motory zpravidla vydrží všechno,kromě dieslů - to je totální tragedie.Ještě snad starý 1,8 D,tuším zrovna fiesta.Na druhou stranu kvalitu odráží cena a tak se dají fordi koupit za ...
Tak tady se musím Fordů zastat. Každé auto se sype podle toho, jak se s ním zachází. Jsou auta, které toho snesou víc, ale Ford na tom špatně není.
Měl jsem Mondeo z roku 93, vydrželo mi 6 let a z domu šlo když mu bylo 14, jen kvůli věku, přece jen cesty do Chorvatska s takto starým autem jsou loterií. Najezdil jsem s ním 65000 km, jediný závažnější problém nastal, když se povolila hlava (ani neprasklo těsnění), a i s tím se dalo nouzově dojet. Jinak pouze spotřební materiál - 2x rozvody, 1x spojka, 1x zadní pakny a 1x přední destičky. A jednou jedno stahování jednoho okna. Koroze nepatrná. Kosmetickou záležitostí byl nekvalitní lak - na kapotě a střeše se udělalo pár fleků jako podřené od písku. Koupil ho ode mě mechanik, který spravoval tu uvolněnou hlavu. Když ji sundal, tak zjistil, že motor nemá známky opotřebení. Spotřeba oleje 0.
Turbodiesly od Forda jsou jinou kapitolou, ale o té se tady nikdo nebavil.