Tuesday 08.01.2013 22:22,
Spolehlivost JTD???
Mam Mareu JTD 110 r.v. 2001, koupena 2006 a měla kupodivu poctivých 84tis.!, zjištěno až nyní při diagnostice, aktuálně najeto 198tis., auto koupeno nové v ČR a jsem druhý majitel. Na autě postupně vyměněno, hned po koupi rozvody, fitry, přední kotouče, asi po roce přední tlumiče, potom asi 2roky byl klid a pak to začalo přední ramena, zadní tlumiče a pružiny, uložení zadních ramen i silenbloky zadní nápravy, zadní brzdy, brzdové hadičky a trubičky vzadu, termostat, řemenice pohonu klikové hřídele, asi před rokem vyčištěn EGR - na chvíli to pomohlo, nyní vyměněn + žhavičky a váha vzduchu a podruhé rozvody. Olej s filtrem měněn po asi 12tis., paliv. a vzduch. filtr v průběhu asi 2x, několikrát kotouče a destičky, rád jezdím ostřeji. Všechno výše napsané považuji za spotřebák a daň za každodenní provoz na silnicích 3.třídy a občasné využití auta jako dodávky. Za celou dobu jsem tankoval většinou na Benzině + aditivum. Spojka, dvouhmota, vstřiky, turbo, vstřik.čerpadlo asi původní a ani nevypadá, že by se mělo v dočasné době měnit. Kastle omlácená od hovad z parkovišť, to nemá cenu řešit, asi 3x jsem přišel k promáčklému plechu. Podvozek již orezlý, prahy, lemy O.K. Spotřeba průměr okolo 6l, na dálnici při 140-150 nikdy nepřelezla 7l. (Manželka by asi 5,5 průměr udělala).
Dovoluji si tvrdit, že spolehlivost min. srovnatelná s českou modlou té doby O1 f TDI se spotřebou 4l. Současná cena auta bohužel mizivá, 15tis. bych asi nedostal, takže ho asi dojezdím jako 2auto v rodině.
Cena O1 v TDI o 50tis. za vylítaný vraky se 150tis. na tacho.
respond