Saturday 14.06.2008 11:36,
Od devíti k pěti
Když jsme v roce 2004 vstupovali do EU, tak jsem měl ještě optimistické výhledy. Teď jen koukám, jak to jde všechno do p.....
Tohle už je podle mě jen eurobuzerace a ani automobilky se už nemohou bránit. Je to dokonce horší než jsem si myslel. Evropská komise přišla s návrhem, aby všechna nová auta vyrobena v roce 2010 neměla vyšší emise o. uhličitého než 130g/km. Jestli jste se někdy dívali do dokumentací vozů, tak sami musíte uznat, že to je pro automobilky velká challenge.
Takových emisí dnes dosahují motory do 1300 ccm, všechno výše už produkuje více tohoto pro EU "jedovatého" plynu. Začalo to přidáváním řepkového oleje do phm (který je stejně k ničemu, protože na pěstování řepky a její konverze na olej je potřeba zemědělská a jiná technika, která potřebuje na svoji funkci fosilní paliva - takže efekt nula nula nic a potraviny půjdou s cenou nahoru, protože díky řepkovým polím a představě zemědělců, že si z řepky narejžují love, bude málo prostředků na pěstování jiných plodin).
Začínám se domnívat, že v evropské komisi jsou jen ekomamrdi, kteří ani neví co plácaj. Něco jako náš zelenáč Martin Bursík, který na jednom ze svých článků prohlásil, že Klausův povoz vyprodukuje 300 g UHLÍKU na km, zatímco jemu nula - už vidím tu bursíkovic představu, jak z Klausovy limuzíny lítaj z výfuku brikety černýho uhlí, zatímco jemu se line z výfuku vůně rozkvetlé louky. Nevím, kde Bursík přišel na to, že z aut lítá čistej karbon. Asi tím myslel oxid uhličitý.. jenže to by zase tlachal do větru, protože každé auto se spalovacím motorem vyprodukuje CO2 (krom motorů na vodík, ze kterého jde jen vodní pára).
Proč Evr. komise spíš nezadotuje nové motory jezdící na vodík nebo dokonce na methylalkohol, když už nic. Proč musí buzerovat automobilky, aby emise byly podle jejich těžkodosažitelných představ. Je fakt, že nějaký limit by měl být, ale tohle trochu přehánějí.
Dávám se link jen pro představu, abyste věděli jakýho eko-ichtyla máme ve vedení Zelených:
http://www.zeleni.cz/2195/clanek/moderuje-vaclav-klaus/
respond