Zakladatel Googlu věří v budoucnost létajících aut. Investuje do jejich vývoje

Our theme
Redakce | 12.06.2016
Představa létajícího auto podle společnosti Zee.Aero. | foto: Zee.Aero
O létajícím autu jako dopravním prostředku budoucnosti se mluví už několik desetiletí. Zatím se ale nikomu nepovedlo postavit stroj, který by se nějak výrazně prosadil a rozšířil. Pokouší se o to i jeden ze zakladatelů společnosti Google Larry Page.
Larry Page, podle magazínu Forbes 12. nejbohatší člověk na světě, totiž už investoval více než 100 milionů dolarů, v přepočtu 2,4 miliardy českých korun, do dvou firem, které se vývojem létajícího auta zabývají.

První společností je Zee.Auto, kterou Page údajně podporuje už od roku 2010. Tato firma chce postavit létající stroj, který bude velikostí podobný normálnímu autu, to aby se vešel na klasické parkovací místo, a bude umět vzlétnout vertikálně z místa. Tedy podobně jako helikoptéra.

Směr uvažování firmy Zee.Auto, která zaměstnává 150 zaměstnanců, ukazují patentové nákresy z roku 2013. Na nich vidíme létající auto s úzkým trupem a několika vrtulemi. Konstruktéři už údajně postavili dva prototypy.

Druhou společností je loni založený start-up jménem Kitty Hawk. Tato společnost pracuje na stroji vzhledem i konstrukcí podobajícímu se současným kvadrokoptérám s kamerou. Jejich produkt je ale samozřejmě výrazně větší a má kokpit pro posádku.

Obě firmy pracují zcela nezávisle a nespolupracují spolu, což má přinést větší soutěživost. Vzájemná rivalita by měla především výrazně urychlit vývoj.
Article rating
Rated: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Discussion
no discussion yet
post a comment to this discussion
Nejčtenější články předchozích 7 dnů