Virtuální AMG Vision Gran Turismo oživne. Mercedes postaví pět kusů

Our theme
Redakce | 08.12.2013
dalších 18 fotek
Koncept Mercedes-Benz AMG Vision Gran Turismo. | foto: Mercedes-Benz
Stuttgart /FOTOGALERIE/ - Návrh sportovního vozu pro závodní hru Gran Turismo vzbudil takový ohlas, že se Mercedes-Benz rozhodl vyrobit pět exemplářů i pro skutečné silnice.
Dárcem orgánů bude model SLS AMG GT, takže pod kapotou najdeme osmiválec s objemem 6,3 litru a výkonem 591 koní. Točivý moment dosahuje hodnoty 650 N.m.

Standardní vůz pokoří stokilometrovou rychlost za 3,7 sekundy, Gran Turismo by však mělo být o nějakých sto kilogramů lehčí, takže se dá očekávat, že tento údaj bude ještě o něco nižší. Poháněna jsou samozřejmě zadní kola, převodovka je sedmistupňová dvouspojková AMG Speedshift DCT.

Koncept Mercedes-Benz AMG Vision Gran Turismo.


O produkci Mercedesu AMG Vision Gran Turismo se postará externí společnost a dá se očekávat, že finální podoba nebude stoprocentně shodná s virtuálním předobrazem. Změn jistě dozná i futuristický interiér.

Cena vzácného sporťáku pochopitelně nebude lidová, měla by se pohybovat kolem 30 milionů korun. I tak Mercedes snadno najde kupce - ostatně jednoho už má, první kus už je prodán do USA. Další dva by pak měly zamířit do Evropy a dva na Blízký východ.
Article rating
Rated: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Discussion
no discussion yet
post a comment to this discussion
Nejčtenější články předchozích 7 dnů