Video: Američan dostal pokutu za rychlost. Zaplatil ji kýbly drobných

Our theme
Redakce | 02.06.2016
Američan Brett Sanders zaplatil pokutu za překročení povolené rychlosti v drobných. | foto: YouTube
Radost z pokuty za překročení povolené rychlosti nemá asi nikdo. Američana Bretta Sanderse ale rozčílila natolik, že se ji na truc rozhodl uhradit výhradně mincemi v hodnotě jednoho centu.
Celý příběh začal, když mladého Texasana policie pokutovala ve městě Frisco za překročení povolené rychlosti o 9 mil v hodině. V místě, kde byl limit 30 mil za hodinu (asi 48 km/h), jel Sanders rychlostí 39 mil za hodinu (téměř 63 km/h).

Za to mu byl vystavena pokuta 212 dolarů, v přepočtu asi 5120 českých korun.

Sanders však s postihem nesouhlasil a obhajoval se, že nikoho nezranil ani neohrozil, a rozhodl se bojovat u soudu. Ten však prohrál. Navíc tak musel uhradit ještě poplatky v hodnotě 10,80 dolarů.

"Když už jsem musel zaplatit, rozhodl jsem se z toho alespoň udělat velké představení," popisoval Sanders, jak se zrodil nápad uhradit pokutu drobnými mincemi. V bance si pak zajistil dostatek centů, jimiž zaplnil celé dva kýble (na ty navíc nastříkal nápisy "vyděračské peníze" a "policejní dohled za účelem zisku") a vyrazil k městkému soudu.

A tam zhruba 22 tisíc mincí se slovy "máte štěstí, mám to přesně" vysypal na přepážku před překvapenou a zpočátku i protestující úředníci. Při odchodu pak jen utrousil, ať mu pošlou potvrzení. "Adresu máte," dodal.

Zaměstnancům soudu mimochodem trvalo tři hodiny, než obnos spočítali. Zjistili, že Sanders zaplatil více, než měl, takže mu teď dluží 7 dolarů a 81 centů. Svérazný Texasan si však prý pro přeplatek nepřijde.


Article rating
Rated: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Discussion
no discussion yet
post a comment to this discussion
Nejčtenější články předchozích 7 dnů