Vandalové zničili důchodci auto, protože je "moc žluté"

Our theme
Jan Zajíc | 06.02.2017
Přesně tento pohled mnoho turistů dráždil. | foto: Elle Hawthorne/whattheelleblog.blogspot.com
Na cizí auto se nesahá. Tohle základní pravidlo nedodrželi zatím neznámí vandalové, kteří v jedné anglické vesnici poškodili Vauxhall (u nás Opel) Corsa. Bizarní je ale důvod: křiklavě žluté auto se stalo terčem útoku jen proto, že svou nápadností prý kazí atmosféru půvabného místa.
Vážně. Majitel Corsy, 84letý Peter Maddox, totiž na karoserii našel vyrytý vzkaz "move", tedy "uhni". Že vám to nedává smysl?

Pro pochopení celého příběhu se musíme vrátit do roku 2015, kdy si jistý fotograf na sociální síti Twitter postěžoval na zářivou Corsu zaparkovanou před jedním domem v historické vesnici Bibury, podle některých lidí prý nejkrásnější obci Anglie. Auto podle fotografa dokonale ničilo jakékoli pokusy o vytvoření vytouženého snímku.

Čtěte také: Žlutá ponorka? Řidič utopil nové Audi R8 v řece

Díky tomu se o žluté Corse, která před domem stála pravidelně, najednou začalo mluvit a dostala se dokonce i do celostátního tisku - samozřejmě jakožto předmět ničící atmosféru vesnice.

Takže bylo vlastně jen otázkou času, kdy se někdo "chopí iniciativy" a Corse se za to pomstí. Před několika dny se tak tedy skutečně stalo.

Kromě zmíněného nápisu našel majitel na autě i další škrábance a také rozbité zadní okno.

Škody byly následně vyčísleny na 6 tisíc liber, tedy v přepočtu asi na 188 tisíc korun. Pokud ale budou opravy skutečně tak drahé, majitel se prý Corsy zbaví a pořídí si nový exemlář.

V křiklavě zelené.
Article rating
Rated: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Discussion
no discussion yet
post a comment to this discussion
Nejčtenější články předchozích 7 dnů