V Česku je na prodej levné Ferrari F40. Tedy skoro...

Our theme
Dominik Valášek | 05.01.2017
další 4 fotky
Replika Ferrari F40. | foto: Sportovnivozy.cz
Ferrari F40 patří k automobilovým legendám, k vozům, o nichž většina z nás sní. To bohužel ale také znamená, že italský supersport vyráběný v letech 1987 až 1992 má dnes velkou cenu.
Někteří se s tím ale nehodlají smířit a vymýšlejí způsoby, jak se k vlastní F40 dostat za co nejméně peněz. Jednou možností je stavba repliky.

Více či méně povedené repliky ikonického supersportu F40 se přitom objevují po celém světě jako houby po dešti. V Česku jsou ale poměrně vzácné. Nicméně nedávno se právě jedna taková napodobenina u nás objevila na prodej. Majitel za ni chce 200 tisíc korun.

Není žádným velkým překvapením, že jako základ pro přestavbu posloužil Pontiac Fiero, tedy americké kupé, které je pro repliky F40 hojně využíváno. Na Fiero se dokonce prodával i hotový kit, jímž stačilo nahradit původní karoserii.

Stejně jako F40 má i Fiero mrkačková světla a motor se nachází uprostřed. Na italského plnokrevníka uloženého podélně ovšem zapomeňte. Fiero má napříč uložený šestiválcový agregát o objemu 2,8 litru, spárovaný se čtyřstupňovým manuálem. Výkon činí 141 koní (104 kW), což není na „Ferrari" nic úžasného.

Co se zevnějšku týče, někteří jedinci, kteří se ve světě aut nepohybují, by si snad na chvíli mohli myslet, že se skutečně jedná o Ferrari.

Ti, co mají alespoň základní přehled, ovšem rozeznají repliku opravdu hodně rychle. A ti co se v autech vyznají, budou podle bočního profilu okamžitě vědět, že se jedná o Fiero.

Stejně jako exteriér, i interiér se snaží přiblížit svojí předloze, ačkoliv zde se snaha příliš nevydařila. Ve výsledku možná dobře, že se na autě nachází tónovaná okna - aspoň nikdo neuvidí modrá sedadla, která se v opravdové F40 nikdy nenacházela.
Article rating
Rated: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Discussion
no discussion yet
post a comment to this discussion
Nejčtenější články předchozích 7 dnů