SUV, které Američanům závidíme. Kia ukázala obří model Telluride

Our theme
Jan Markovič | 15.01.2019
dalších 8 fotek
Kia Telluride | foto: Kia
Auto představené na autosalonu v Detroitu má výkonný šestiválec, pohon všech kol a tři řady sedadel.
Tohle je zřejmě to největší a nejluxusnější SUV, jaké kdy automobilka Kia vyrobila. Nabízí tři řady sedadel a tedy i prostor pro šest nebo sedm cestujících. V luxusnějším šestimístném provedení pak mají i lidé ve druhé řadě spoustu prostoru na samostatně stojících, sklopných a pohyblivých křeslech. Všude najdete hodně kůže a špičkové materiály.

Protože Kia Telluride byla navržena přímo v USA s tím, že se také bude prodávat hlavně ve Spojených státech, můžete se těšit na to, co skrývá pod její přední kapotou. Je to benzinový šestiválec o objemu 3,8 litru, který disponuje velmi slušným výkonem. Přes automatickou převodovku s osmi rychlostmi posílá na všechna čtyři kola sílu 291 koní.

Řidič má k dispozici volbu mezi jízdními režimy – Smart, Eco, Sport a Comfort. Ty určují chování řízení, plynu, převodovky, ale i samotného pohonu všech kol. 4x4 rozděluje točivý moment mezi přední a zadní nápravu podle potřeby, celkem se nabízí rozpětí mezi 35 až 65 procenty na nápravě. Zadní je preferovaná ve sportovním režimu.

Na palubě Kia zahraje své posádce kvalitním stereem Harman Kardon s 10 reproduktory a výkonem 620 wattů. Do systému lze pohodlně připojit chytré mobilní telefony přes Apple CarPlay a Android Auto. Na palubě je i komunikační systém, který zesiluje hlas řidiče do reproduktorů. Pohodlně se tak domluví i s nejmenšími cestujícími ve třetí řadě.

Moderní elektronika zahrnuje kolizní brzdu, systém pro jízdu v pruzích, adaptivní tempomat, asistent pro jízdu na dálnici (monitoruje značky a mění tak rychlost na tempomatu), kontrolu mrtvého úhlu a další řadu elektronických pomocníků. Celkově se tak zdá, že Kia se svou novinkou poleze do zelí luxusním značkám.
Article rating
Rated: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Discussion
no discussion yet
post a comment to this discussion
Nejčtenější články předchozích 7 dnů