První auto pro studenty? V ceně pod sto tisíc najdete především benzinové vozy

Our theme
Martin Pleva | 17.09.2024
dalších 12 fotek
Hyundai i30 1.6CRDI | foto: se svolením RZ Auto-servis
V září jdou do školy nejen žáci základních škol, ale i středoškoláci a vysokoškolští studenti, kterým už bylo osmnáct a stihli si udělat řidičák na auto. Mnoho z nich totiž v dnešní době nechce spoléhat na hromadnou dopravu a začíná se poohlížet po prvním autě za příznivou cenu, se kterým se dá jezdit do školy, ale i po městě na nákup nebo na víkendové výlety. V dalším díle seriálu Deníku a webu TipCars.com jsme se proto podívali na nabídku „studentských“ aut v ceně do sto tisíc korun.
„Všichni jsme byli jednou studenty a víme, že je to období, kdy jsme obraceli každou korunu. Je pravda, že student ve vlastním voze je dnes častější jev, než to bylo před lety, nicméně i tak jedno z hlavních kritérií při výběru studentského vozu je cena,“ říká Marek Knieža, ředitel inzertního auto-moto webu TipCars.com.

Pokud se v nabídce ojetin zaměříme na vozidla do 100 000 korun, najdeme jich v inzerci TipCars více než 6000, přičemž dvě třetiny z nich tvoří benzinová vozidla, třetinu diesely a k mání je také zhruba 80 vozů na LPG.

„Mezi nejoblíbenější vozy pro studenty patří Škoda Fabia, Škoda Octavia, Toyota Corolla nebo Renault Clio. V naší inzerci TipCars je rozhodně z čeho vybírat i v této cenové hladině, proto neváhejte navštívit náš web,“ zdůrazňuje Marek Knieža

V dalším díle seriálu jsme pro vás vytipovali čtyři auta v ceně do sto tisíc korun vhodné pro studenty. Více se o nich dozvíte níže, prohlédnout si je můžete v naší fotogalerii.

Toyota Corolla 1.4 VVT-i Terra
Toyota Corolla 1.4 VVT-i Terra, zdroj: se svolením Autohity


Náš první tip je na vůz Toyota Corolla 1.4 VVT-i Terra, který se prodává za 99 877 Kč. V provozu je od dubna 2005 a najeto má 108 tisíc kilometrů. Auto má benzinový motor o objemu 1398 ccm s výkonem 71 kW (96 PS).

Ve výbavě najdete například manuální převodovku, manuální klimatizaci, palubní počítač, elektrická přední okna, tónovaná skla, vyhřívaná zrcátka či CD přehrávač.

Hyundai i30 1.6CRDI
Hyundai i30 1.6CRDI, zdroj: se svolením RZ Auto-servis


Náš druhý tip je na vůz Hyundai i30 1.6CRDI, který se prodává za 93 000 Kč. V provozu je od listopadu 2009 a najeto má 193 tisíc kilometrů. Auto má dieselový motor o objemu 1582 ccm s výkonem 66 kW (90 PS).

Ve výbavě najdete například manuální převodovku, tempomat, deset airbagů, CD přehrávač, multifunkční volant, elektrická přední okna nebo tažné zařízení.

Škoda Octavia 1.6
Škoda Octavia 1.6, zdroj: se svolením Auto Esa


Náš třetí tip je na vůz Škoda Octavia 1.6, který se prodává za 70 000 Kč. V provozu je od roku 2009 a najeto má 198 tisíc kilometrů. Auto má benzinový motor o objemu 1595 ccm s výkonem 75 kW (102 PS).

Ve výbavě najdete například manuální převodovku, šest airbagů, manuální klimatizaci, palubní počítač, elektrická přední okna, nastavitelný volant či tažné zařízení.

Volkswagen Passat 2,0TDI
Volkswagen Passat 2,0TDI, zdroj: se svolením XXL Martin Tůma


Náš čtvrtý tip je na vůz Volkswagen Passat 2,0TDI, který se prodává za 79 900 Kč. V provozu je od roku 2005a najeto má 334 tisíc kilometrů. Auto má dieselový motor o objemu 1968 ccm s výkonem 103 kW (140 PS).

Ve výbavě najdete například manuální převodovku, tempomat, deset airbagů, dvouzónovou klimatizaci, palubní počítač, elektronickou ruční brzdu, elektrická přední okna, zatmavená zadní skla či tažné zařízení.

Kompletní nabídku ojetých aut a motorek najdete ZDE.
Na co si dát pozor při koupi ojetého auta? A jak ojeté auto rychle prodat?
  • Na tyto a další zajímavé otázky odpovídal šéf inzertního auto-moto webu TipCars Marek Knieža. 
  • Podívejte se ve videocastu Deník s nadhledem na jeho rady a doporučení.
Proč je výhodné hledat auto na webu TipCars.com?
  • Výhodou je samotný systém vyhledávání, který je postaven tak, ať je co nejvíce komfortní pro každého uživatele.
  • „Sledovali jsme, co lidé na našich stránkách nejvíce zadávají a hledají, a tyto jejich nejčastější požadavky jsme jim nabídli ve zjednodušené předvolbě. Víme, že se hlavně hledá značka, model, cena do určité výše, rok výroby, motor či převodovka. Méně už dneska lidé řeší stav kilometrů, protože v tomto údaji se dříve v inzerátech dost lhalo,“ vysvětluje ředitel TipCars.com Marek Knieža.
  • Inzertní auto-moto web TipCars.com umí každému najít auto i podle dalších detailů a přání, třeba s vyhřívanými sedadly, s automatickou převodovkou nebo s tažným zařízením. Můžete si vybrat i více aut a pak je navzájem srovnávat na takzvaném „parkovišti“. A pokud zrovna nenajdete vůz podle vašich představ, založíte si na webu „hlídacího psa“, který za vás pohlídá nové inzeráty a upozorní vás na ně.
  • Podrobnější informace k mnoha modelům starších aut i jejich hodnocení odborníkem můžete najít i ve speciální rubrice Poradna TipCars, kterou najdete ZDE.
Předplatné pátečního Deníku 2 krát zdarma, zdroj: Deník


TipCars.com patří do skupiny Vltava Labe Media, která vydává i regionální Deník. 
Article rating
2.0 from 5 (40%)
Rated: 2x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Discussion
no discussion yet
post a comment to this discussion
Nejčtenější články předchozích 7 dnů