Škoda chce prodávat skládací koloběžku. V Ženevě ukáže její předobraz

Our theme
Daniel Fuglevič | 05.03.2018
Studie koloběžky Škoda. | foto: Škoda Auto
Jízdní kola vyráběná mladoboleslavskou automobilkou nejsou zrovna nic nového, ale tentokrát Škoda míří k ještě základnějšímu způsobu dopravy. Na ženevském autosalonu totiž představní koncept vlastní koloběžky.
Svou koloběžku popisuje Škoda jako efektivní řešení takzvané „mobility poslední a první míle“, tedy cesty od auta z parkoviště ke konečnému cíli vaší cesty či na zpáteční cestě k vozu. K jízdním kolům v nabídce zákaznického obchodu Škody Auto tak zanedlouho opravdu přibude i možnost koupit „chytrou“ koloběžku.

Dokonce i ta totiž ctí motto automobilky „Simply Clever“ a je možné ji díky patentovanému způsobu složení jednoduše uložit pod podlahu zavazadelníku Škody Octavia a Superbu.

Novým uspořádáním úložného prostoru se složená koloběžka bez problémů vejde pod podlahu zavazadlového prostoru nad náhradní kolo, vedle klíče na kola, zvedáku, boxu s nářadím a sady náhradních žárovek.

Ve složeném stavu měří koloběžka pouze 41 cm na výšku a 48 cm na délku. Vyrobená je převážně z hliníkové slitiny a váží 5 kg. Nosnost je ovšem až 100 kg.

Přestože je koloběžka zatím označována jako studie, tenhle jednoduchý dopravní prostředek Škoda plánuje uvést do prodeje už v druhé polovině letoška. Cena zatím nebyla zveřejněna.
Article rating
Rated: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Discussion
no discussion yet
post a comment to this discussion
Nejčtenější články předchozích 7 dnů