Škoda v Česku poprvé prodala víc než 100 tisíc aut za rok

Our theme
Dominik Valášek | 15.12.2017
Červená Fabia Monte Carlo je letošní jubilejní objednávkou s číslem 100 000. | foto: Škoda
Tuzemská Škoda stále roste a vývoj počtů objednávek má stoupavou tendenci. Za letošek navíc došlo k jednomu významnému milníku. Vůbec poprvé si zákazníci z Česka objednali během jednoho kalendářního roku 100 000 nových vozů.
Stotisící vůz pro Českou republiku byl objednán v Přerově. Zákazník ze Šumperka si zde koupil červenou Fabii Monte Carlo, která se stala jen několik málo dní před koncem roku jubilejním vozem. Oproti roku 2012 se počet českých objednávek zvýšil o více než 80 %.

Složení objednávek není zrovna překvapivé. Jako již tradičně je tahounem modelová řada Octavia, které se letos prodalo 31 100 kusů. Následuje Fabia s 24 700 kusy a jako třetí skončil Rapid s 15 200 kusy. „Bramborové“ čtvrté místo si potom připsal Superb s 8 600 objednávkami.

Velmi slušný nástup má u Škody i segment SUV. Velký Kodiaq vygeneroval 7 000 objednávek a na menší Karoq, který je v prodeji teprve od října letošního roku, již stihlo přijít 5 500 objednávek. Bude to právě Karoq, který by mohl zamávat předními příčkami žebříčku modelových řad pro příští rok. Koneckonců i Yeti, který se letos už pouze doprodával, se může pochlubit 4 300 objednávkami. O SUV tedy zájem bezesporu je.

Tržní podíl na českém trhu zůstává i nadále přibližně třetinový a Škoda roste spolu s celým trhem.

Kompletní infografiku s kompletním žebříčkem modelových řad a vývojem objednávek za několik posledních let naleznete v galerii.
Article rating
Rated: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Discussion
no discussion yet
post a comment to this discussion
Nejčtenější články předchozích 7 dnů