Elektromobil, který bourá tradice. Škoda ukázala nové skici Elroqu, překvapí vás

Our theme
Dominik Valášek | 09.09.2024
Škoda Elroq - skici exteriéru | foto: Se svolením Škoda Auto
Tak jako u každého připravovaného modelu mladoboleslavské automobilky, předchází i u Elroqu postupné odhalování. Chystaný menší a levnější sourozenec Enyaqu nyní představuje svoje tvary na designových skicách a jeho vzhled bude pro mnohé překvapením. Elroq totiž není podobný žádné dosavadní Škodě.
Elroq bude prvním sériovým autem v nabídce automobilky, nesoucím nový designový jazyk Modern Solid. Zapomeňte na rysy všech současných modelů,chystaný Elroqse vydává úplně novou, jinou cestou, která má mnoho specifik.

V první řadě je tady maska, kterou Škoda nazývá Tech-Deck Face. Jelikož elektrický vůz nepotřebuje přístup vzduchu k chladiči, klasickou mříž nahrazuje plochá, horizontálně orientovaná maska. Nad ní se objevuje široká lišta, zakončená po stranách LED denním svícením a velkou novinkou je i nápis Škoda, vyvedený v tmavém chromu, který nahrazuje dosud používané kulaté logo.

Hlavní světlomety mají tvar „bumerangu“ a jsou umístěny níže v nárazníku. Půjde samozřejmě o světla typu Matrix-LED, schopné „vykrýt“ ostatní vozidla v provozu při svícení dálkovými světly. I když na skicách není přesně vidět, kde všude se objeví, mnoho ozdobných prvků dostane povrchovou úpravu v podobě černého chromu – oficiálně Dark Chrome.

Škoda Elroq - skici exteriéru, zdroj: Se svolením Škoda Auto


O něco konvenčnější je záď s masivním difuzorem pod nárazníkem a „výdechy“ (pravděpodobně falešnými) za zadními blatníky. Koncová světla mají tvar, který dobře poznáváme ze současné produkce. Naopak horkou novinkou je barva laku – zelená Timiano se ve vzorníku Škody objeví s Elroqem vůbec poprvé.

Již déle je známo, že bude Elroq se zmiňovaným Enyaqem do jisté míry sdílet techniku. Podstatná je ovšem cena, která by se měla na rozdíl od Enyaqu vejít pod 800 tisíc korun. Elroqem chce Škoda také odstartovat modelovou ofenzivu, jejímž cílem je představit v následujících letech šest nových elektromobilů.
Article rating
Rated: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Discussion
no discussion yet
post a comment to this discussion
Nejčtenější články předchozích 7 dnů